Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ősszel ültettem koktélparadics...

Ősszel ültettem koktélparadicsomot magból. Mostanra már szépen megnőtt de vajon lesz rajta termés?

Figyelt kérdés
A teteje erősődik, de az alja nagyon satnya. A tetején nagyjából 3szor akkora levelek vannak mint az alján. Nagyon kezdő vagyok, hirtelen felindulásból ültettem :)

2013. ápr. 23. 19:07
 1/5 hell-ikon ***** válasza:

Most így hirtelen el nem tudom képzelni kb. mekkora növényről lehet szó, de...

Ha van kerted, ültesd ki, egy kicsit mélyebbre, mint a cserépben volt. Ha még így is sok satnya alsó rész marad, akkor fektesd el addig amig az tart, az erős részt meg karózd v. kötözd fel. Az elfektetett szárrész majd le fog gyökeresedni, esetleg még új hajtásokat is hozhat.

2013. ápr. 23. 19:19
 2/5 hell-ikon ***** válasza:

Ja, termés... elméletileg igen, ha fog virágozni és nem a 10-en laksz. :)

No és még valami.

Mielőtt kiültetnéd azért szoktasd kicsit a külső körülményekhez.

2013. ápr. 23. 19:22
 3/5 A kérdező kommentje:

Kertes ház ^^ :)

A nagy nálam olyan 80 centit takar, és már pár napja kint tölti a nappalokat :)

2013. ápr. 23. 19:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha virágzik, és megtörténik a beporzás, akkor teremni is fog. Viszont tényleg fektetve, úgy ültesd, ahogy Hell-ikon (remélem jól írtam) :) is írta. Így a felkopaszodott szárrészen is gyökereket fog nevelni, nagyobb gyökérzet, nagyobb tápanyag felvétel, szóval már csak a meleg, a napsütés, nedvesség, tápanyag és a méhecskék kellenek, hogy minden rendbe legyen :)
2013. ápr. 24. 07:30
 5/5 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm :)
2013. ápr. 24. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!