Hogyan képesek a nagy sótartalmú (szikes) talajon vizet felvenni a növények? Miért repednek fel a szőlőszemek ha sok eső esik? Hogyan igazolhatjuk, hogy a gyökér sejtjei gyökérsavat termelnek?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 20. 14:18
1/3 anonim válasza:
A második kérdésre a tippem az, hogy mind a cseresznye mind egyes ropogós szőlőfajták a hirtelen - gyökéren, egyéb módon - felvett vizet a gyümölcs húsába pumpálják, amit a héj nem tud tolerálni ezen rövid idő alatt, ami párosul azzal, hogy a héj hőmérséklete különbözik a húsáétól. Pl amikor a műbeles virslit meleg vízbe téve forraljuk az egész virsli szétrobban 2 perc alatt. Ha együtt melegszik a vízzel akkor 10 csak percnyi rotyogás után lehetnek gondok.
2/3 anonim válasza:
Az elsőre meg az a tippem, hogy bár a sóknak vízelvonó tulajdonságuk van, azért nem csak nátrium-kloridot kell elképzelni, rengeteg más, magnézium, kálium, foszfor, nitrátok sói van a talajban, ami a növekedés vagy az immunitás számára fontos, egyes növények ehhez alkalmazkodtak. Így egyszerre jutnak a vízzel az abban oldódott sókhoz, szárazság idején meg elvegetálnak belőlük.
3/3 A kérdező kommentje:
Közvetlenül mi okozza a növények pusztulását ha sót szórunk a tövéhez?
2013. ápr. 20. 14:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!