Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van itt olyan aki kertészkedik...

Van itt olyan aki kertészkedik? Mit lehet ültetni ilyenkor?

Figyelt kérdés

jövő héttől lesz kertem (április közepe)

egyből szeretnék ültetni valamit, de ahogy utánanéztem mindennek meg van a maga ültetési ideje.

segítene valaki, hogy ilyenkor mit tudnék ültetni? Még soha nem csináltam ilyet, de nagyon izgatott vagyok, és legalább egy pár magot szeretnék elvetni hogy kinőjön.

Aki kicsit is ért hozzá, írna pár tanácsot?

2013. ápr. 9. 20:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi most hétvégén fogunk ültetni (tavaly ilyenkor már sok minden volt ültetve,de a mostani időjárás....) egyébként megveszed a zacsis magokat és azokon rajta van,hogy melyiket mikor kell ültetni.Egyébként a korai alapokat fogjuk:répa,zöldség,hagyma,retek,sóska,borsó stb a paprika,paradicsom,zeller magokat februárba cserepeztem és már egész szépen alakulnak és majd májusba fogom kirakni őket.
2013. ápr. 9. 20:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Még nem vagy elkésve semmivel.

Borsót, sóskát, spenótot, hagymát, salátát már most ültethetsz.

Később jöhet a cukkini, patiszon, bab, tök, dinnye.

Idén még lehet hogy jobban jársz ha paprika és paradicsom palántát veszel. Jövőre megpróbálhatod magról is hajtatni.

2013. ápr. 9. 21:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Így van, mindent próbálj ki, ahogy írták.

Legalább kitapasztalod a buktatókat, jövőre már némi tapasztalattal vágsz neki.

(Az esetleges sikertelenség ne szegje kedved, ez az év rossz lesz a korai dolgoknak, egy hónapos késést nem tolerál pl. a borsó, zöldség.)

2013. ápr. 9. 21:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát megkésve az idővel lassan mindent lehet......
2013. ápr. 9. 23:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom:)
2013. ápr. 10. 01:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Jól írták a többiek, de én mást javasolnék.

Azért, hogy elsőre is sikerélményed legyen, menjél ki a piacra, és vegyél a termesztőktől már előnevelt virág- és zöldségpalántákat.

Ezeket "csak" ledugdosni kell és locsolni, és sokkal előbb és biztosabban teremnek, mintha magokat vetnél.

Ez akkor előnyös, ha csak kiskertről beszélünk.

Arról is beszélve, hogy még gondolkodni sem kell rajta, hogy mikor szabad ültetni, mert amiket árusítanak, már mindegyiket lehet.

Ugyanott lesznek virágpalánták is.

Sőt, ha kérdésed lesz, az eladók segíteni is fognak mindenben.

2013. ápr. 10. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!