Szokott sikerülni Nektek a petúnia magról? Van valami amit még tudom kéne, hogy tuti legyen a siker?
Pár napja,talán egy hete szórtam el,bentre,virágföld tetejére,csak nagyon ritkán takartam földdel,folyamatosan nedvesen tartom,s már kezdenek csírázni.
Úgy olvastam nagy macera életben tartani illetve magról nevelni a petúniát,eddig Én is mindig palántaként vettem meg.De most különleges petúnia magokat szereztem be,ilyeneket nem szoktam látni itt a kertészetekben és nagyon szeretném,hogy sikerüljön.
Elvileg májusig így folytatom,ahogy most és 10 centis korukra érettek a szét- és kiültetésre.
Ez így rendben van? Ennyi lenne? Semmi más? Köszi!:)
További kérdéseim: Ha sikerül növényt nevelnem ebből az "óriásvirágú fodros patúnia magból",akkor ennek a magjait kinyerve jövőre mire számíthatok, ugyanilyen növényre? Mert ez tuti valami hibrid nem?
Továbbá érdekel,hogy tápoldatozzam-e ilyen pici korától kezdve,nem-e lesz baja a pár milis növénykéknek,ha ráfolyik a tápoldat?
Köszi!!!!!:)
Én úgy szoktam vetni a petúniát,hogy februárban a szobában ablak előtt kis fagyisdobozba 80% ig tele szórom földdel,jól belocsolom,majd rászórom a magokat,nem takarom le szándékosan. Erre megy rá egy üveglap és az ablak előtt hagyom csírázni.
Az eredmény 1 hónap múlva már látható, rengeteg csíranövény. A talajt nedvesen tartva néha néha tápoldatozva gyorsan benövik,majd március- végére és áprilisra elég nagyok lesznek a kipalántáláshoz.
Nekem eddig 24 palántám sikerült idénre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!