Nagy Agavé kaktuszomat, hogy tudom kint teleltetni?
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!!
A tv-ben láttam régebben,hogy az agavé köré léceket vertek a talajba 4-5 db-ot,és erre tekertek átlátszó fóliát,ami védte a növényt a széltől és valamilyen szinten a hidegtől is.Gondolom ha szalmával letakarom a tövét azzal nem ártok.Be fedni nem merem a tetejét ennek a "ketrecnek",nehogy kirohadjon a növény.Mert párologtatni azért fog,nem?
Szia!
Nekem pálmám van amit kint szoktam teleltetni.Bár nem ugyan az,de szerintem hasonló módon megpróbálhatod te is. Nekem 3telet így húzott ki. Én a növény tövét száraz avarral szoktam betakarni(a szalmai is jó),köré rakok kartondobozt és még ezt is körbetekerem/takarom nád kerítéssel.Megkötöm egy zsinórral és én a tetejére szoktam tenni egy műanyag vödröt fejjel lefelé,h a csapadék nehogy bejusson a közepébe,mert ha ott megfagy,akkor baj van. Szerintem a fólia nem túl jó,mert az alatt könnyen bepállik a növény.
De tavasszal amint elmúltak a fagyok,egyből ki is csomagolom,mert ha már melegszik,akkor be tud rohadni. Szerintem ez nálad is jó megoldás lenne.Én össze szoktam kötni a leveleit,de ezt az agávéval nem lehet ugye,így maradhat a "karós kis kerítés".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!