Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nagy Agavé kaktuszomat, hogy...

Nagy Agavé kaktuszomat, hogy tudom kint teleltetni?

Figyelt kérdés
A méretéből adódóan nem tudjuk bevinni a lakásba,és azt szeretném megtudni hogy van-a valami módja hogy kint túlélje a telet.
2009. szept. 21. 19:49
 1/4 anonim válasza:
Hát sajnos a mienk is hatalmas volt! 4 férfi kellett ahhoz, hogy odébb tudják vinni! Az előző teleken egy áruházba, majd a hivatalba lett felvíve! De mivel már ott se maradhatott, tavaly télen itthon maradt és le lett takarva pokróccal, de kifagyott, pedig kb. már 20 éves is lehetett az Agavé! Ha nincs otthon hely, akkor ez csakis így oldható meg! Sok sikert! :)
2009. szept. 21. 20:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Az első agavém egy elhagyott ház nyitott ajtajú istállójában ottfelejtett, ott áttelelt növény volt ami tehát kibirta a fagyokat. A földje természetesen csontszáraz volt, a jó ég tudja ki és mikor locsolta utoljára. Ez kiindulási pontnak talán jó, de nem hiszem, hogy kisérletezni szeretnétek vele. Ha mégis, akkor sztem már most szüntessétek be a locsolást és csapadék se érje. meg jó lenne tető alá juttatni, papírral letakarni, hogy védve legyen a derült éjszakák sugárzó hidegétől...
2009. szept. 22. 05:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!!

A tv-ben láttam régebben,hogy az agavé köré léceket vertek a talajba 4-5 db-ot,és erre tekertek átlátszó fóliát,ami védte a növényt a széltől és valamilyen szinten a hidegtől is.Gondolom ha szalmával letakarom a tövét azzal nem ártok.Be fedni nem merem a tetejét ennek a "ketrecnek",nehogy kirohadjon a növény.Mert párologtatni azért fog,nem?

2009. szept. 22. 10:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem pálmám van amit kint szoktam teleltetni.Bár nem ugyan az,de szerintem hasonló módon megpróbálhatod te is. Nekem 3telet így húzott ki. Én a növény tövét száraz avarral szoktam betakarni(a szalmai is jó),köré rakok kartondobozt és még ezt is körbetekerem/takarom nád kerítéssel.Megkötöm egy zsinórral és én a tetejére szoktam tenni egy műanyag vödröt fejjel lefelé,h a csapadék nehogy bejusson a közepébe,mert ha ott megfagy,akkor baj van. Szerintem a fólia nem túl jó,mert az alatt könnyen bepállik a növény.

De tavasszal amint elmúltak a fagyok,egyből ki is csomagolom,mert ha már melegszik,akkor be tud rohadni. Szerintem ez nálad is jó megoldás lenne.Én össze szoktam kötni a leveleit,de ezt az agávéval nem lehet ugye,így maradhat a "karós kis kerítés".

2009. szept. 22. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!