Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fűmagokat ismersz és...

Milyen fűmagokat ismersz és mik a különbségek közöttük?

Figyelt kérdés

Fuvesiteni szeretnek. Eloszor legyomirtoznam -mivel tegyem?

Majd fumag..de nem tudom, milyet vasaroljak. Az aruhazak katalogusaiban sokfele van, arra mar rajottem, hogy a sport, golf stb. a strapabirosagat jelenti, vagy a mohastop nedves talajra van, ami bemohasodott.

Ilyen telies idoben mikor erdemes hozzalatni?

Nekem agyagos a fold, de fogok ra hozatni foldet is.

Koszonom!

2013. ápr. 2. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:

tök mindegy ki a forgalmazó, az a fontos, hogy milyen fűfajok magjai vannak benne. (pl csenkesz, angolperje...)

Az egyik szép sűrű, de érzékeny, a másik ritkásabb, de bírja a taposást szárazságot vagy a félárnyékot, ezért általában keverve szokták árulni.

2013. ápr. 3. 01:44
 2/7 anonim ***** válasza:

MIndig fűmag keveréket kell használni, legyen benne 3-4 féle minimum.

Ha agyagos a talajod akkor hozatni kell rá "fekete"homokot, ez olyan termőföld szerű anyag, azzal jól összerotációzni (az agyagossal)

Én szárazságtűrőt és sport keveréket vettem azt vegyítettem így elég strapabíró is lett emg szép is.

Akkor vesd el amikor már 10C°körül van a hőmérséklet, mert csak akkor csírázik a mag.

Eleve meg kell várni, hogy felszáradjon a felső réteg és jó kis aprómorzsás szerkezetű legyen a talaj abba lehet szépen füvet ültetni.

2013. ápr. 3. 09:55
 3/7 A kérdező kommentje:

Koszonom mindkettotoknek!

Az elsotol kerdezem, vagy vegl is toled is 2-es, hogy milyen felek leteznek es melyik mire jo.

2-es. Ha hozatok ra foldet es nem vegyitem ossze, azzal mit erek el?

2013. ápr. 3. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:

"Először" nem lehet legyomirtózni.

Újravetés előtt leginkább valamilyen glifozáttal érdemes kezelni, azt meg zöld növényi részre kell szórni. Azaz megvárni, hogy az évelők kihajtsanak, az egynyári gyomok kikeljenek és megerősödjenek, akkor lehet gyomirtózni.

Ha muszáj ezt csinálni, akkor kénytelen leszel elhalasztani az újravetést őszre, előtte a nyáron meg gyomirtózni.

Ha nincsenek évelő gyomok, akkor csak rotációzz, aztán hozass földet, és vess.

Azt azért leírhattad volna, hogy mik a céljaid a gyeppel, csak nézegetni akarod, vagy a gyerekek akarnak rajta focizni, stb. Ez alapján tudna valaki keveréket ajánlani.

2013. ápr. 3. 18:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Koszi 3, leirom most.

Akkor inkabb legyen strapabiro, nehogy baj legyen belole, ha valaki ra mer lepni.

A talajt tavaly osszel ledozeroltak, kicsit egyenetlen a szint, de alapjaban veve sik. Kósza fuvecskek es vad hajtasok -sztem a maradek szolobol vagy masbol- nonek rajta.

Miert kell rotaciozni, ha megy ra fold?

Koszi!

2013. ápr. 3. 19:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért rotációzz, hogy összekeveredjen a régi és új (két minőségbeli = agyagos és termőföld) Különben a hozatott földben szépen kinő a füvd és amikor csapadék / locsolás miatt az altalajod (régi föld) nem tudja elvezetni a vizet kezd majd sárgulni és tönkremenni a szép fű...
2013. ápr. 4. 10:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Ez logikusnak hangzik.

Ma mondtak nekem, hogy az illetonek tavaly a kerteszetben azt tanacsoltak, hogy ne asoztasson.

Es akkor milyen fumagkevereket javasolsz igy?

2013. ápr. 4. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!