Mit tegyek ha túllocsoltam az elvetett fűmagot és nem akar kinőni?
Rendesen összetömörítettétek a földet? Ez nagyon fontos!
Mikor locsoltad? Mert nem szabad a forró napon locsolni sem a fűmagot, sem a füvet, mert "leforrázod". Bőven elég lett volna az esti órákban egyszer jól eláztatni. Akkor annyira nem baj ha meg is áll a víz, de napi egyszeri locsolás legyen!
Nem tudom, hogy vajon ki fog-e még kellni, de hagyd egy kicsit "kiszáradni", majd ahogy írtam naponta egyszer estefelé locsold. Ha nem lesz eredmény, akkor szorj újra magot... Jobban sajnos nemtudok :(
Valóban igaz, hogy a legfontosabb a jó talajelőkészítés, de az elvetett fűmagot nem szabad hagyni kiszáradni. A magokat a talajba kell juttatni, a mag sötétben csírázik, és ennek feltétele, hogy folyamatosan nedvesen tartsuk. Meleg, napos időben többször kell öntözni, mert az 1-1,5 cm. mélyen lévő mag hamar kiszárad, és ezért ritkán kel. Tehát sűrün, de nem nagy vízadagokkal öntözzünk !
Nem akarok többet írni erről, hivatkozom inkább profira:
Köszönöm a válaszokat!
Mindent előírás szerint tettünk: tömörítés, vetés, gereblyézés, hengerlés és locsolás. Reggel, du. 5-6 körül és este 9-10 között locsoltam eddig.(Kivéve persze az esős napokat).
Utánaolvastam máshol is, valószínű megvan a titok nyitja. Praktikeres magot vettünk,mert volt utalványunk. Többen azt írják, hogy az egy kalap szamócát sem ér. Hát jól beválasztottunk:((
Ráadásul egy erős szálú, terülő fajta is van benne ami burjánzik és a többi fajt teljesen elnyomja. Kezdhetjük kézzel kihuzigálni és felülvetni harmadszor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!