Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit tegyek ha túllocsoltam az...

Mit tegyek ha túllocsoltam az elvetett fűmagot és nem akar kinőni?

Figyelt kérdés
Kb. 1 hónappal ezelőtt vetettünk sport fűmagot (start trágyával).Féltem, hogy ki fog száradni, ezért napi 2-3 szor eláztattam. 2 hét múlva csak pár szál kelt ki, majd rá egy héttel ismét vetettünk,már dupla mennyiséggel. Még mindig csak pár szál van bizonyos helyeken, főleg ott ahol meg tudott állni a víz. Van még rá esély, hogy a túláztatott magok kikelnek, vagy elrohadt és kezdhetem újra óvatosabb locsolással?
2008. jún. 11. 12:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Rendesen összetömörítettétek a földet? Ez nagyon fontos!

Mikor locsoltad? Mert nem szabad a forró napon locsolni sem a fűmagot, sem a füvet, mert "leforrázod". Bőven elég lett volna az esti órákban egyszer jól eláztatni. Akkor annyira nem baj ha meg is áll a víz, de napi egyszeri locsolás legyen!

Nem tudom, hogy vajon ki fog-e még kellni, de hagyd egy kicsit "kiszáradni", majd ahogy írtam naponta egyszer estefelé locsold. Ha nem lesz eredmény, akkor szorj újra magot... Jobban sajnos nemtudok :(

2008. jún. 11. 13:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Valóban igaz, hogy a legfontosabb a jó talajelőkészítés, de az elvetett fűmagot nem szabad hagyni kiszáradni. A magokat a talajba kell juttatni, a mag sötétben csírázik, és ennek feltétele, hogy folyamatosan nedvesen tartsuk. Meleg, napos időben többször kell öntözni, mert az 1-1,5 cm. mélyen lévő mag hamar kiszárad, és ezért ritkán kel. Tehát sűrün, de nem nagy vízadagokkal öntözzünk !

Nem akarok többet írni erről, hivatkozom inkább profira:

[link]

2008. jún. 11. 14:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mindent előírás szerint tettünk: tömörítés, vetés, gereblyézés, hengerlés és locsolás. Reggel, du. 5-6 körül és este 9-10 között locsoltam eddig.(Kivéve persze az esős napokat).

Utánaolvastam máshol is, valószínű megvan a titok nyitja. Praktikeres magot vettünk,mert volt utalványunk. Többen azt írják, hogy az egy kalap szamócát sem ér. Hát jól beválasztottunk:((

Ráadásul egy erős szálú, terülő fajta is van benne ami burjánzik és a többi fajt teljesen elnyomja. Kezdhetjük kézzel kihuzigálni és felülvetni harmadszor is.

2008. jún. 12. 11:26
 4/4 anonim válasza:
lehet, hogy már megkaptad a választ de azért leírom a tapasztalatom: én is sokszor locsoltam és mindig szétmostam a magokat ezután döntöttünk úgy, hogy szórunk rá egy vékony réteg földet (ezt én nem hengereltem csak jól megtapostam, bár attól is függ mekkora a terület) és naponta 2x reggel és este locsoltam. Gyönyörű egyenletesen kikelt. Fontos az is hogy jól válaszd meg a talajhoz illő fűmagot, nekem árnyéktűrőm van mert elég nyirkos a talaj. Utolsó sorban az is igaz, hogy nagyon sokszor rossz minőségű a fűmag.
2008. jún. 15. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!