Kezdőoldal » Otthon » Kert » Meg lehet e termeszteni...

Meg lehet e termeszteni otthon a kertben a krumplit?

Figyelt kérdés
Ha beásom a földbe a téli kicsírázott krumplit az jó lesz?

2013. márc. 8. 17:17
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
43%
PÁR NAPOS MUNKA? Talajelőkészítés,vetés, legalábbegyüjtés 3 szori kapálás,feltöltés,3 szori permetezés, állandó krumlibogár begyüjtés ,felszedés. Leírva is sok.Mi is szoktunk ültetni. Anyagilag sem éri meg, de tudjuk,hogy mivel és mikor permeteztük, ezért foglalkozunk v
2013. márc. 8. 18:28
 12/33 anonim ***** válasza:
49%

Bizony hogy megéri újból foglalkozni vele .Eléggé elmentek az árak .Nagyon kevés munka van a krumplival ,ahhoz képest

mennyit terem .

2013. márc. 8. 18:40
 13/33 A kérdező kommentje:

1 Szerintem is kell a csíra mindenképpen, a földbe le.

2 Barátnőm biológus tanuló, kell neki kísérletnek.

3 Paradicsom, paprika, eper, stb úgyis lesz akkor miért ne lehetne ez is?

4 Érzékeny a nővény kiszáradásra, direkt napfényre vagy túl sok árnyékra?

2013. márc. 8. 18:54
 14/33 anonim ***** válasza:
57%

Én irtam, hogy pár napos munka - ez tapasztalat:

Mivel a kérdezö a megmaradt krumplit akarja elvetni, ezért nem hiszem, hogy nagy mennyiség lenne - 4-5 kg elfér kb 2-3 négyzetméteren.

A kert már úgyis elö van készitve, ez nem külön idö.

A kapálás max. fél óra alkalmanként, de ha rendes a kerted, akkor az csak talajlazitás, illetve a szárak feltöltése.

Permetezni soha semmit sem szoktam, megfelelöen kell összeállítani, hoyg melyik növény hová, mi mellé kerül, és akkor jóformán nincs kártevö.

Már több (5-6) éve ültetem el rendszeresen a megmaradt, kicsírázott krumplit, de eddig krumplibogarat még nem találtam rajta. (Ismerem, hogy milyen!!!)

Felszedni max. fél délután a válogatással együtt.

Igenis megéri, mert frissen tudod szedni, ha idöközben újkrumplira van kedved, mivel nincs permetezve, sokkal egészségesebb, és kb 5-10-szeres mennyiség terem az elvetetthez képest.

2013. márc. 8. 19:34
 15/33 A kérdező kommentje:
Most az lesz hogy elvetjuk ami van, és kértünk igazi vetőkrumplit is pár kilót és megnézzük melyik lesz a jobb!
2013. márc. 8. 20:06
 16/33 anonim ***** válasza:
67%

Nem szereti az árnyékot, és száraz időjáráskor rendszeresen kell öntözni. A talaj lehet férges is, ebben az esetben rágott lesz a krumpli.

Előző válaszoló rta, hogy nincs nála krumplibogár, szerencsés, de falu helyen több helyen termesztik a krumplit így átrepülnek, tehát nálunk van bogár.

Ha nem jó időben permetezünk akkor a lerakott tojásokból

nagyon sok bogár kel ki.Képesek tövig lerágni 1-2 nap alatt a krumpliszárát.

2013. márc. 8. 21:49
 17/33 anonim ***** válasza:

Mi anyámmal termesztettünk krumplit, de én a saját kertemben nem teszem. Más kérdés, hogy tenyérnyi hely van veteményesnek, de nemcsak azért.

A krumplival rengeteg munka van s nem olyan drága, hogy megérje nekem.

Ilyen pár négyzetméteren el lehet vele játszani, az rendben van, nincs is jobb a saját krumplinál, legalábbis a mienk igen finom volt. Mi az év felében saját krumplit ettünk, ahhoz kellett azért egy jó darab terület. Krumplibogarak özöne állandóan (nem permeteztünk soha semmit, állítólag vannak megoldások anélkül is, csalán vagy maga a krumplibogár leve, de akkoriban csak szedtük őket), töltögetés, locsolás, miegymás. Felszedni valóban nem hosszú meló és poénos is, de amíg addig eljutottunk...

Bezzeg a cukkini. Elvetsz pár napot, árnyékol magának, kap némi vizet és jö föld esetén folyamatosan ontja a cukkiniket. Na, azt nagyon megéri termeszteni. Ahogy egy csomó mást is, de a krumpli vagy pl. a karfiol nekem nem tartozik abba a körbe.

2013. márc. 8. 22:30
 18/33 anonim ***** válasza:
54%

ma 22:30

Abban igazad van, hogy a cukkinit könnyebb termeszteni, csak nálunk mindenki a krumplit szereti, a cukkinit meg nem...

(NEM kötözködöm, csak nálunk nem lenne alternativa)

2013. márc. 8. 22:33
 19/33 anonim ***** válasza:
Ki fog kelni, a csírát meg nem kell leszedni róla, mert hosszabb idő múlva fog kibújni mivel újra kell neki hajtani!
2013. márc. 8. 22:35
 20/33 anonim ***** válasza:

" Érzékeny a nővény kiszáradásra, direkt napfényre vagy túl sok árnyékra?"

Kell öntözni ha szükséges! Másképpen megnyekken, lekókad a szára aztán vége, sőt a gumókat is leszívhatja.

2013. márc. 8. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!