Ha ősszel nem tuttam felásni a kert 1 részét akkor elég hogyha felkapálom? Mert elég laza amúgy is mert tavaly rotálva lett
Én is csak géppel felkapálom most követlen ültetés előtt.
Évek óta így csinálom,és semmivel sem másabb,mint mikor
kis traktorral szántattam .Nálunk eléggé kötött a talaj,
várni is kell hogy szikkadjon .
Nem elég. A kpálás célja nem csak a gyomtalanítás, hanem a vízelevezető erek elvágása, azaz ha esika z eső, akkor fentmaradjon a talaj felszínén a víz minél tovább.
A csak kapált föld ennek értelmében, mindössze a tetején lett lazítva, vagyis forgatva.
Az ásás, szántás, rotálás célja az, hogy a phent, és a kiélt föld helyet cseréljen.
A tavaszi szántás/ásás is jó, ha már ősszel elmaradt, mindössze sietni kell vele, és kifogni. Ha túl vizesen ásol, akkor rögös lesz, kemény rögös, amit lehet, hogy a rota sem tud megdolgozni.
Ha meg szárazon... Nos addigra már kelni kellene a veteménynek ha arra vársz.
Szóval javaslom ess neki, és ás, nem késő még most sem :-)
Utánna rotáld meg, így valamelyest pótolod a tél erejét, (őszi szántás esetén a hantok télen szétfagynak, azaz maga a tél is megmunkálja a talajt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!