Kezdőoldal » Otthon » Kert » Villanypásztor a kerítésben?

Villanypásztor a kerítésben?

Figyelt kérdés
Van egy 150m hosszú és 16m széles kertünk körbekerítve dróttal.Már nagyon unom hogy a kert végéből állandóan eltűnnek a dolgok a cigányok jóvoltából. Ha veszek egy villanypásztort és ráteszem a kerítésre az a kert végén is megcsapná rendesen vagy ott már gyenge lenne?A nem kellene meg nem szabad szövegektől kíméljetek.

2013. márc. 2. 17:43
1 2
 1/11 anonim válasza:

Ez elég necces így kérdező.

Volt egy bácsi aki szintén áramot vezetett a kerítésbe és amikor a cigányok be akartak törni úgy megrázta őket hogy megdöglöttek.

A bácsi pedig úgy tudom börtön is kapott.

Buta magyar jogszabályok....

Engedélyek kellenek hozzá meg kint lévő tábla hogy elektromos kerítés.

Egyébként nem lenne gyenge.

2013. márc. 2. 17:54
 2/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hallottam róla.Én is a bácsival vagyok és én is úgy tudom hogy lecsukták.
2013. márc. 2. 18:01
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Ha villanypásztort teszel rá és kihelyezed a figyelmeztető táblát teljesen szabályos és legális.Sem engedély nem kell, sem bejelenteni nem kell.

Egyéb barkácsolt kütyü-trafó ami feszültség alá helyezi a kerítést illegális és keményen büntetnek érte!

A kiépítésnél figyelj arra hogy a drótháló ami feszültség alatt lesz ne érjen le a földre, csak a végén legyen egy szikraköz-földelés pont az elején meg ugyebár a csatlakozási pontja.Olyan készüléket válassz hozzá ami megfelelő hosszúságú rendszert tud ellátni így mindenhol egyformán odacsap(mindegyik műszaki leírásában szerepel ez az érték!)

2013. márc. 2. 18:26
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

A kettő nem ugyan az .Az egyik ember élet kioltásához

is alkalmas,amig a villanypásztor csak védelmi jellegű de csak állatok számára.

Ugyan ez is nagyot üt,de hogy jobban érts olyan mint mikor egy motor trafója által okozott áram ütés .Állatok bekeritéséhez elég egy szálat körbe húzni ,mondjuk lovak esetében 1 m magasan.Csak egyszer érjem a ló hozzá,többet a közelébe sem megy .Párszor már ért engem is ilyen ,tudom milyen .De ez alatt,vagy valamivel megemelve,máris

szabad a ki-be menet.Ha megkeresik az akksit,amiről ez üzemel,máris hatástalanná is tehető .Egy a lényeg,ez nem

megoldás ,sajnos .

2013. márc. 2. 18:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél a kerítés mellé belülről az avar alá 100-as szöggel kivert leceket szöggel felfelé nézve. Apám a nyaralójukban az ablak alá tette az állandóan visszatérő látogatóknak. A szomszédok egy este hallották több utcányi távolságból is a jajjgatást és a húsdarab ott volt a szögön. Nem is mentek be hozzájuk többet. Aztán a körzeti orvosnál vagy a kocsmába a bekötött lábúakat kell csak keresni.
2013. márc. 2. 18:50
 6/11 anonim ***** válasza:
Ezt visszavonom! "Tegyél a kerítés mellé belülről az avar alá 100-as szöggel kivert leceket szöggel felfelé nézve."
2013. márc. 2. 18:52
 7/11 A kérdező kommentje:
6. miért vonod vissza? nekem nagyon tetszik az ötlet!
2013. márc. 2. 20:47
 8/11 anonim válasza:
Na, itt megelőztek engem és írták az öreg bácsi esetét, és írták, hogy, ha teszel ki táblát, akkor szabályos. Csak egy baj van: a bíróságot nem érdekelnek ilyenek, ha valamelyik "nem idén barnult" megsérül közben. Ugyanis annál az esetnél is volt kitéve tábla, hogy "vigyázz, áram alatt, stb.", ráadásul a telkén belül volt egy elkerített rész és abba volt bevezetve az áram, de a média meg a jogvédők úgy adták elő az esetet, mintha a ház kerítésébe vezetett volna áramot. Úgyhogy te csinálhatsz itt bármit is, ha megsérül közben valamelyik tolvaj, akkor meghurcolnak téged. A sors iróniája, hogy ezek ellen csak akkor tudnál védekezni, ha megsérülne közben valamelyik, csak akkor meg, mint írtam, meghurcolnak téged, mint az öregembert, még ha szabályosan is jártál el mindennel.
2013. márc. 3. 09:33
 9/11 anonim válasza:
na azért álljunk meg... megölni azért nem lehet senkit kerítésbe vezetett árammal most sem.
2013. aug. 18. 12:23
 10/11 anonim válasza:

előző vagyok: azért amikor jogesetekkel dobálózunk akkor értelmezzük előtte a jogszabályokat is.

félreértés ne essék, tudom milyen amikor meglopnak valakit és tehetetlen az ember, de azért ne mondjuk, hogy a h.lye bírók így meg úgy, ők a törvények szerint ítélnek.

nagyon sajnáltam anno én is a bácsit, DE ott haláleset történt. halálos erősségű áramot pedig figyelmeztetéssel sem lehet csak úgy a kerítésbe vezetni.

2013. aug. 18. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!