A hármas válasznál látható oldalon a harmadik kép az lóbab, Vicia faba.
Írok is nekik, hogy vegyék le a félrevezető képet.
(gyanús, hogy a 11-es válaszomban lévő oldalon is lóbab van a képen, a szövegben egy szó sem)
Sok hozzászóló volt,az biztos.Mindenki a maga igazát próbálja bizonyítani .Hogy mit is irnak a vetőborsőról,a 3 as linkjében elolvasható.Nem éppen azt amit a 6 os állit .
A cukorborsót meg a vetőmag termesztésben,kereskedelemben
hivatalosan velőborsónak nevezik Ez van a csomagolásokon is .Köszönöm a nekem felkinált sok fajta választékot,de sajnos nem találtam benn a most megvásároltat az
Oszkár (karlos) nevűt.Állítólag ez a favorit most .
Majd meglátjuk mit tud.Talán sikerül elvetnem is ,annak ellenére hogy páran nagyon naivnak tartanak.Közel 35 éve
foglalkozom kiskerti növény termesztéssel .Tudom hogy a
korai nem azt jelenti,hogy hajnali 5 kor elültetni .
A cukorborsó az, amit héjastól fogyaszthatsz.
A velőborsó a borsók egy csoportja, és több fajta tartozik ide.
És pont amit a hármas linkelt, rossz.
Minden, amit a földbe szórsz, vetőborsó. Ennek a csoportjai a velő- és kifejtőborsó, valamit a cukorborsó.
A hármas válasznál található oldalról letörölték a lóbab képét.
Szóltam, hogy a "vető" helyett velőt kellett volna írni, remélem hamarosan azt is javítják.
(nem azért mert az én igazam, hanem azért mert úgy helyes)
Az említett link:
Disznók elé gyöngyöt .... kedves Hetes, ha nem akarod úgyse fogod fel, hogy miről van szó.
A cukorborsó sehol nem nevezik velőborsónak! Más típus!
"A velőt és a cukorborsót szokták keverni, mivel a velőborsó zsengén nagyon finom, édes. A cukorborsó hüvelyestől kerül felhasználásra, mikor a szemek még nem fejlődtek ki benne."
innen: [link]
Ennyit a 35 év tapasztalatáról.
hatos voltam
és egyébként agrármérnök, gyakorlatban kertészetből élek
Nem vitatom kedves 6 os a végzettséged,De nem esem hasra előtte.
Látom a borsó termesztésre szakosodtál .Én meg a kis
paraszti eszemre hagyatkozom csak ,teszem a dolgom,ahogy elődjeim.Ők sem végeztek egyetemet és megéltek a munkájukból.Egyetem nélkül tudták minek mi a neve .
7 voltam .
Ja akkor ez feljogosít, hogy félrevezesd az embereket.
Értem, és szerintem ez elég szomorú.
(szerencsére nem mindenki hagyja magát, nézd meg az első válaszod értékelését, jelenleg 0%)
Megírnád a krumplis kérdezőnek is a választ?
Valószínűleg azt is jobban tudod mindenkinél.
(egyébként a borsót csak saját részre termesztek, és emellett még több száz növény is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!