Nem baj ha a kaktuszaimat nem virágföldbe ültetem?
Figyelt kérdés
2009. szept. 10. 10:30
1/6 anonim válasza:
Nem baj. Én egyik virágomat sem (a kaktuszokat sem) bolti virágföldbe ültetem mégis pompáznak. Lesz aki majd az ellenkezőjét javasolja, én a tapasztalatomat leírtam... :)
2/6 anonim válasza:
A rendes virágföld nem jó kaktusznak, a (nem meszes) kerti föld sokkal jobb.
3/6 anonim válasza:
2. kal értek egyet. nekem több mint 40kaktuszom van. +pozsgások. kebóverni kell a földet homokkal és soderrel, de a sodert lekell szitálni.
4/6 anonim válasza:
Én csak a saját tapasztalatomból mondom,hogy a legjobb a komposzt.Nekem csak egy kaktuszom van-a nevét se tudom-talán "anyósszék"(?),de olyan nagy ,hogy csodájára járnak.Kb,10 éves,de a méretei elképesztőek!A válaszom írását abbahagytam,hogy megmérjem.Nos: a magassága.37cm. a kerülete.1 méter.Ha valaki kételkedik az adatokban,megadom a címemet,jöjjön el nézze meg személyesen.A "titkom":minden novemberben becipeljük a feleségemmel a garázsba,ott szomjazik egészen május elejéig,akkor feltöltöm saját készítésű komoposzttal.Nem homokkal,nem sóderral,nem virágfölddel.Csak egyet hiányolok,hogy még nem virágzott.De hogy milyen nehéz! Lehet,hogy szólni kell két férfinak a becipeléshez
5/6 anonim válasza:
Előttem szólónak: a leírásból talán Echinocactus grusonii-d van, és valóban sokáig tart mire virágzik... (bővebb infót talán a kaktuszgyujtok.hu-n találsz)
És hogy a kérdésre válaszoljak, én saját földkeveréket használok: találomra keverek bolti virágföldet, homokot és "kinti" földet, amit jobbára a folyópartról kaparok össze.
Az eddig kb. 40 fajból (nem egyed, hanem faj!)álló gyűjteményem kifejezetten élvezi, ha mégsem virágoznak azt a nem megfelelő teleltetésnek tudhatom be: sajnos nem tudok elég hűvös helyet biztosítani nekik.
Én úgy vettem észre, hogy a kaktuszok nem túl érzékenyek a földre, nekem még tömör, szinte betonkemény agyagos földben is virágoznak
6/6 anonim válasza:
Lehet már kapni kimondottan kaktusznak való földet, de ha nem veszel az sem gond. Ez esetben ültesd NEM tőzeges virágföld + folyami homok, vagy rostált sóder keverékbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!