Tudok valamit tenni?
A szomszédom évek óta nem hajlandó kerítést csinálni a telkeink közé. Az íratlan szabály szerint az az ő oldala, amit neki kell megcsinálni.
Unom már nézni a lomokat nála, nyáron, ha nagy eső van, az összes sár átjön hozzám, és ellepi a házam járdáját, ráadásul bárki bármikor átjöhet hozzánk tőlük, semmi, de semmi nincs.
Kérlek, segítsetek pontos szabállyal vagy törvénnyel, hogy mit tehetek.

Akkor most kapsz egy vélemény a másik oldalról is:
A telekszomszéd nekünk is mondta, hogy építsünk kerítést, mert a felőle lévő oldalon nekünk kell.
(Erre nem lehet senkit kötelezni, nincs leírva sehol. Utánaérdeklődtünk.)
A másik oldalon meg önkormányzati telek van cigányokkal, purdékkal, szeméthegyekkel, kerítés nélkül.
Az önkormányzati felől építettünk olcsó kerítést, ami pár évig kihúzza, csak, hogy ne folyjon a szemét meg a szar (ja, igen fekália is van).
A másik telekkel sokkal hosszabb a határunk, de má 80 méterre csak ne kelljen már kerítést építenünk a kukuricaföld köré!
Közel annyiba kerülne a kerítés, mint a telek.
Így jön át szemét mindkét oldalról, a nemcigány oldalról (aki szólt, hogy építsünk) átönti a kertünkbe a sütőolajat, hozzánk szaratja a kutyáját, a gyereke(?) lebontotta a budinkat, de már a romos vályogház falába is kémlelőnyílásokat barkácsolt, időnként a gyomirtót is "átfújja hozzánk a szél", a villanyórát is egyszer széttörték.
Még kutat se merünk fúratni, mert még annak is valami baja lenne "véletlenül".
11-es, ez nem a másik oldal, hiszen te is szenvedő fél vagy, nem irigyellek érte.
és ez az, hogy nem lehet kötelezni senkit, én is így tudom, és ezért szarik a szomszéd a fejemre.
abban reménykedem, hogy nyerek a lottón, és akkor felhúzatok egy 2,5 m magas téglakerítést, hogy ne is lássam se őt, se a famíliáját....

Én azért a helyedben csak bemennék az önkormányzathoz érdeklődni!
Pénzbe nem kerül!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!