Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lelte az orchideámat?!

Mi lelte az orchideámat?!

Figyelt kérdés
Mind a 4 orchideám elhullajtotta az összes levelét! Van amelyik mér 2 éve van nálam, pár hónapos is van közte. Az egyik már nálam hozott új virágot. Eddig semmi bajuk nem volt. Semmi nem változott, mégis mindről lehullott az összes levél. Új légzőgyökeret sem hoznak. Téli pihenőre készülnek?
2009. szept. 6. 14:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Az enyéim közül az egyikkel is ez történt, mégpedig azért, mert úgy öntöztem meg, hogy a levél tövéhez is víz került:( Egy szobanövényekkel foglalkozó könyvben olvastam később erről.
2009. szept. 6. 15:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Gondoltam erre is,de én állandóan felülről öntözöm,ügyelek rá,hogy csak az edény szélénél öntöm a vizet.Úgy tudom,az sem jó,ha áll alatta a víz.
2009. szept. 7. 09:26
 3/5 anonim válasza:
Elképzelhető hogy pihenni fog,de akkor ne csinálj neki semmit.Visszafog száradni a szára is,de ne vágd le,mert pár hónap múlva újra fog fakadni valahol(ezért nem lehet visszavágni,mert nem tudni hogy hol.Ha teljesen lekopaszodott akkor átültetheted.
2009. szept. 21. 20:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi.Ezek ennél kopaszabbak már nem is lehetnek.Csak a cserép van és a fakéreg("föld") és egy-két elszáradt léggyökér,szár-levél darabka.Letettem egy sarokba,közelébe sem megyek.Várok türelmesen.
2009. szept. 22. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is kivittem az előtérbe, mert nem volt szívem kidobni, most ott "díszeleg". Hónapok óta nem csinál semmit.

Amúgy nem állt vízben, mert az enyémek alá agyaggolyócskákat vettem.

1. voltam

2009. szept. 22. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!