Milyen növényt, palántát, fát, virágot ültessek? Amivel egy kis plusz pénzt tudnék szerezni!
Gyümölcsfát. Nem azonnal terem, de amikor teremni kezd, akkor bőségesen. Kevés helyet és minimális gondozást igényel. Ahogy írta az első, már az is nyereség, hogy nem kell gyümölcsöt venni.
Zöldségek közül legjobb a paradicsom, mert bőségesen terem. Ültethetsz paprikát is, az úgyis drága a piacon, jó spórolás, ha otthon megtermeled.
Először is azt kell felmérned mekkora szaktudásod ehhez.
Ha ez nincs ,akkor csak a bosszúság,keserűség,és ráfizetés
van .Jó e környezet,a föld a növényeknek .Ha nem kellően
trágyázott,csak sinylődnek .Van e öntözési lehetőség,egy szárazság , idején .Ha minden legjobban összejön is,fontos
kérdés hol tudom ezt úgy értékesiteni,hogy még hasznom is
legyen belőle .
Gyümölcs fába ne is gondolkodj.Nagy odafigyelést,a metszésnél szakmunkát igényel.Rossz metszésnél megy az egész termés.Ahány féle fa annyi féle metszés .Időbeni permetezések,a nagyon drága szerekkel .
Inkább megveszik a silány gyümölcsöt a boltokban drágán,
mint sokkal olcsóbban a termelőtől .
Szia! Csatlakozom a projekthez!:) Épp ebben a témában keresgélek a neten és örülök,hogy egy ilyen friss kérdés keretében másnak is vannak ilyen tervei. Így együtt egymás segítségére lehetünk.:) Te is ilyen hobbi-kertész-háziasszony vagy?
Első válaszoló,hogy értette pontosan,hogy bármivel ki lehet ülni a piacra? Én a 600 ezer forintos keretre gondolok, miszerint ennyi az összeghatár,amit itthonról ki lehet árulni egy évben. Erre céloz? Mert akkor evvel kapcsolatban lenne pár kérdésem,hátha valaki jártasabb...
Vagy ha valaki tudja írja le,hogy értette az első! Köszönöm!
Első vagyok
Úgy értettem a piacos dolgot,hogy virágot,zöldséget,gyümölcsöt stb is el lehet adni ez lenne az,hogy bármivel kiülhet a piacra :)
Egyébként én a délnyugati részbe lakok a kertünkbe a talaj hát... és évekig kukoricát termesztettek rajta szóval :S már valami trágyázás is nagyon-nagyon ráférne,de van pár dolog ami így is tuti benne,de a fűszerpaprika az minden évbe gyönyörű :) Így a 3. évtől a kert 40%-ba fűszerpaprika van és hát jó pár kiló lesz belőle amit a környékbe szépen el is adok.Nah azzal pl semmi extra macera nincs mert palántázom,kiültetem,locsolom és szép lesz,semmi vegyszert nem is használunk a kertbe csak max ha valami olyan csalánlével permetezzük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!