Ha nem áztatom bele akkor is kigyökerezik?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy ha a tuját dugványozással szaporítanám és nem áztatnám bele gyökereztető hormonba akkor is kigyökerezne?2013. jan. 28. 15:00
1/6 anonim válasza:
Igen ki. PL:/ a szőlő veszőt lenyomod a friss talajba,beszorítod és kihajt ,kigyökeredzik /és a fák vékony hajtásai is ugyanígy. / Ha nem szárad ki ! Időjárás függvénye.
2/6 anonim válasza:
Elvileg igen, már többször olvastam róla. Én tavaly júniusban kb. 15-20 db-ot raktam le, a fele még élő zöld, de azt nem tudom, hogy gyökere van-e, tavaszig nem akarok hozzágyúlni. Lehet, hogy csak azért zöld, mert kap nedvességet és úgy viselkedik, mintha vázában lenne.
3/6 anonim válasza:
Tujaféléknél a rendes hormonkezelt dugványoknak jó, ha a fele megmarad. Ha homonkezelés nélkül csinálod, akkor sokkal kevesebb, mondjuk 10%.
De még a hormonkezelt dugványoknak is kell 1-2 év mire akkora gyökérzetet növéyt, hogy ki lehessen ültetni.
(és végig magas páratartalmú levegőt kell biztosítani)
4/6 anonim válasza:
Attól is függ, hogy mekkora hajtást gyökereztetsz. Egy kisebb, vékonyabb hamarabb begyökeresedik, mint egy vaskosabb, nagyobb. Szóval ha biztosítod a megfelelő körülményeket (sok víz, magas páratartalom, optimális hőmérséklet, elegendő fény), akkor jó eséllyel begyökeresedik, de kisebb arányban, mintha hormont is használnál. Egyébként nem drága egy tégely gyökereztető hormon, megéri azzal csinálni.
5/6 anonim válasza:
Talán buta kérdés, de az ilyen gyökereztető hormon mennyire minősül "bio"-nak, illetve mennyire környezetszennyező?
6/6 anonim válasza:
Milyen célból érdekel?
Hogy rajta van-e az ökö-bio termesztésre engedélyezett szerek listáján azt nem tudom, de az egy természetben előforduló hormon, amiből nagyon kicsi mennyiséget használnak fel, valamint mire a hormon kezelt növény ehető korban lesz valószínűleg nem lehet megállapítani, hogy használtak-e a a szaporításra hormont. (meg ez más tipusú hormon, mint az emlősöknél van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!