Hogy szabadítsam meg a citromfát a levéltetűtől?
Dohánykivonat?
Jóféle 'Munkás' cigaretta, egy doboz, beáztatva. Rá kell locsolni, és 30 mp-en belül leperegnek.
Vigyázat! A nikotin a bőrödön keresztül is felszívódik, és simán meghalhatsz tőle!
A dohánykivonatot azt így csináltuk, de nem vált be sajna.
Köszi a válaszokat, kipróbáljuk!
Dohánykivonatot én úgy hallottam, hogy az elszívott csíkket kell beáztatni, fél liter vízbe kb. 40-50 csikk. Leszűrni és permetezni vele, akár öntözésre is lehet használni, ha kint van a szabadban a növény mert egy darabig büdi lesz, nálam bevált. A levendulás öteletet a rózsáknál idén tesztelem:-)))
Levél tetűre jó még a DOMOTOX nevű por. ABC-ékben is kapható, sárga műanyag falkonja van. Évek óta használjuk rózsához, leanderhez stb.
Még egy tipp virágboltos mondta, hogy szappanos vízzel lemosni a leveleket.
Ha ezek mind nem vállnak be akkor normál permetszer, sajna a pontos nevét nem tudom, úgy szoktuk kérni, hogy "decis", gazdaboltokban szerintem így tudni fogják, ja és állítolag a B58-as nevű permetszer is jó.
A mályvacserjéinket tavaszonként ellepő fekete levéltetű ellen évek óta "CHESS"-t használok, mert más nem nagyon használt.
Gazdabolt Hermesz --> 5g / kb 700 Ft.
mortein légyírtó.nekünk már legalább 7 éves a fánk.tavasszal írtó tetves volt a mandarinnal eggyütt.befújtuk,kitettük.Mindkettőt letisztította.aztán rájuk jött egy nagyon hideg éjszaka,megfáztak,az összes levelüket eldobálták,visszavágtuk őket elég rendesen,most szebbek mint valaha,és egyik sem tetves!!!!
a kis citromot most fújtuk le,le is tisztult az is
titeket nem zavar, hogy a növényeiteket, amikkel akár együtt éltek, mérgező vegyszerrel fújjátok be?
holnap kipróbálom a csalános megoldást. tapasztalatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!