A vitorlavirág csak nyáron virágzik?
Nem csak nyáron. Az enyémek télen is gyönyörű, hatalmas virágokat hoznak. Világos, de nem napos helyen vannak, és rendszeresen öntözöm őket. Pont most kezdődik egy új virágzó szakaszuk, ezen a nyáron másodszor.
-Macska-
Köszönöm szépen a választ!Én most vettem,2 hete,akkor még nem virágzott,most pedig 6 virága is lett :) Félárnyékban tartom,de attól aggódtam,hogy télen nem lesz ennyi napsütés,és akkor nem gyönyörködhetek a virágaiban:) Szerencsére tévedtem :)
És te hányszor locsolod?Érdemes heti 2x kevesebb vízzel locsolni,vagy heti 1x több vizet adni? Tápozni 2 hetente kell? Köszi előre is :)
A vitorlavirág elég igénytelen, viszont nagyon hálás növény. Jól érzi magát félárnyékben is, de azért a világos hely jobb neki. Én naponta, kétnaponta locsolom, tápszert nyáron hetente, télen kéthetente adok neki. (Vagy ahogy a tápszeres flakonon van.) Ha azt látod, hogy lekókadnak a levelei, ne ijedj meg. Locsolás után 1-2 órával újra szép lesz. Ha kinövi a cserepet, át lehet ültetni, és a tövénél szét is lehet szedni, mert idővel két-három, néha több csomóba rendeződnek a levelek. Egyszerűen imádom. Gyönyörű.
-Macska-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!