Kezdőoldal » Otthon » Kert » A vitorlavirág csak nyáron...

A vitorlavirág csak nyáron virágzik?

Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 11:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak nyáron. Az enyémek télen is gyönyörű, hatalmas virágokat hoznak. Világos, de nem napos helyen vannak, és rendszeresen öntözöm őket. Pont most kezdődik egy új virágzó szakaszuk, ezen a nyáron másodszor.

-Macska-

2009. aug. 29. 12:17
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!Én most vettem,2 hete,akkor még nem virágzott,most pedig 6 virága is lett :) Félárnyékban tartom,de attól aggódtam,hogy télen nem lesz ennyi napsütés,és akkor nem gyönyörködhetek a virágaiban:) Szerencsére tévedtem :)

És te hányszor locsolod?Érdemes heti 2x kevesebb vízzel locsolni,vagy heti 1x több vizet adni? Tápozni 2 hetente kell? Köszi előre is :)

2009. aug. 29. 13:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A vitorlavirág elég igénytelen, viszont nagyon hálás növény. Jól érzi magát félárnyékben is, de azért a világos hely jobb neki. Én naponta, kétnaponta locsolom, tápszert nyáron hetente, télen kéthetente adok neki. (Vagy ahogy a tápszeres flakonon van.) Ha azt látod, hogy lekókadnak a levelei, ne ijedj meg. Locsolás után 1-2 órával újra szép lesz. Ha kinövi a cserepet, át lehet ültetni, és a tövénél szét is lehet szedni, mert idővel két-három, néha több csomóba rendeződnek a levelek. Egyszerűen imádom. Gyönyörű.

-Macska-

2009. aug. 29. 22:18
 4/4 A kérdező kommentje:
naponta-kétnaponta? Jaaa :) oké :)Eddig csak picit kókadtak le a levelei,de a napon jobban lettek. Köszi az infót :) Még abszolút kezdő vagyok növények terén, ez az első növényem. :) Köszi :)
2009. aug. 30. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!