Erdőből (ha már kivágták a fákat) lehet még valaha tetmőföld?
van egy hektár fenyőerdőm amit már kivágtunk ugyhogy csak a tuskók és a győkerek vanak a földben. milyen gépek tudom kiszedni vagy kiszedetni a tuskókat és gyökereket?
a tuskók és a gyökerek kiszedése után elég lessz mélyszántást csináltatnom hogy ujra termőföld legyen belőle? vagy hogyan csináljam??
Az erdőtörvény szerint amekkora területű erdőt kivágsz, akkorát vagy köteles visszatelepíteni. Ha nem ott, akkor máshol.
A tuskókat egyébként vagy tuskófúróval vagy tuskókiszedővel tudod eltávolítani. Az előbbit javasolnám, mivel az kevésbé költséges, gyakorlatilag nem lesz hulladék és még tápanyagot is visszajuttatsz a talajba. Utána nem árt egy gyökérfésűzés sem.
Egy mélyszántás mindenképp kelleni fog, de mielőtt ültetsz bele bármit is, vedd figyelembe, hogy a fenyőerdő alatt nagy valószínűséggel elsavanyodott a talaj. Valamelyik kultúrnövény szereti ezt, valamelyik nem. Jó, ha csinálsz egy talajvizsgálatot, ami ugyan nem olcsó, de legalább tudod, mire számíthatsz.
Nem, a küldött linken egy tuskókiemelő van. A tuskófúróval ugyanazt az eredményt éred el, csak olcsóbb, gyorsabb és jobb.
Ez itt egy gyökérfésű:
Természetesen talajlazításra is lehet használni.
Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy az altalajlazító használható gyökérfésűzésre...:-)
Eszembe jutott még egy módja a tuskózásnak, de az még drágább és a legrosszabb, a tuskóletolás. Lánctalpas, tolólapos traktor kell hozzá. A fúrás a legjobb.
nagyon szépen köszööm mostmár értem.
1 lépes:tuskófúrás
2 lépes: győkésfésülés
3 lépés: mélyszántás
így jó lessz ahogy leírtam ugye??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!