Kaktuszomat milyen időközönként locsoljam?
Az Arizóniai-sivatagban 40 fok van, 3-4 havonta esik az eső.
A kaktuszok tulajdonképpen ahhoz a hőmérséklethez, és ahhoz a vízmennyiséghez vannak szokva!
Ahogy pl. a szanzavéra is ha ugyanúgy locsolod, mint más, mérsékelt égövi cserepes növényt, tökéletesen képes pár hét alatt kirohadni a cserépből, hát szerintem a kaktuszod is tökéletesen érezné magát a lakásodba, 3 - 4 hetente egy-egy félpohárnyi vizecskével jól elboldogulna.
Próbáld csak ki!
én az enyémeket 1-1,5 havonta locsolom, de volt már olyan is hogy egész télen nem adtam nekik nagyobb vízmennyiséget, vsak így futtában
de jól bírták, úgyhogy szerintem elég neki havonta adnod egy keveset és egy kis kaktusztápszert is, mert attól gyorsabban nő, és jobban tűri a szárazságot
A képen nem kaktusz van, hanem egy Haworthia nevű pozsgás.
Tartása (rokon faj szerepel a leírásban):
Melegben is elég havonta öntözni, mert a meleg, viszonylag sötét helyen megnyúlt, világos részeket fog hozni, amit száraz tartással lehet mérsékelni, vagy legalább legyen közvetlenül ablakban.
A képen nem látszódik elszíneződés, így leírás alapján mástól lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!