Kezdőoldal » Otthon » Kert » Azok a virághagymák (tavaszi...

Azok a virághagymák (tavaszi virágok) amik most kihajtottak el fognak fagyni (nem a hajtás, mert az biztos, hanem a hagyma)?

Figyelt kérdés
Egy csomó virághagymám amiket ősszel ültettem még október elején kihajtottak. Most vettem észre, hogy a régebbiek közül is van ami hajt. Gondolom ezek el fognak fagyni, így télen mivel tavaszi virágokról van szó...Van rá esély, hogy maga a hagyma túléli és tavasszal újra kihajt, vagy "keresztet vethetek" rájuk? Eddig ilyet nem csináltak...
2012. dec. 19. 11:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem írtad milyen virág hagymájáról van szó én általában felszedem őket, megszárítom, újságpapírba csomagolom és egy sötét, száraz, hűvös helyen tárolom tavaszig.

Valószínű az enyhébb időnek köszönhetően hajtottak ki, nálam is produkáltak érdekes dolgokat a növényeim.

Ha a hagymákat eddig sem szedted fel télen akkor most sem lesz bajuk de szerintem még most sem késő felszedni őket.

2012. dec. 19. 12:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Ilyenkor már nem lehet kiszedni őket, mert tél előtt mélyebbre süllyednek. Nem valószínű, hogy elfagytak. Nálunk még januárban bújtak ki a nárciszok, aztán februárban jött 2 hét -20 fok és semmi bajuk sem lett
2012. dec. 19. 12:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem fagynak el, tudják a dolgukat! Én tavaly a díszhagymáimat és a liliomjaimat féltettem, mert nagyon nagyok voltak már ilyenkor. De nem lett semmi bajuk, gyönyörűen virágoztak! Eleinte be akartam takarni valamivel, de féltem, hogy akkor megnyúlik azáltal, hogy a fény felé tör majd, és akárhogy is hajt... Aztán leesett a hó, és nem tudtam mit tenni. Jobb is...
2012. dec. 19. 12:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Ja, nekem viszont pont az a bajom, hogy idén máshova akartam ültetni, így mindent kiszedtem. Viszont elfelejtettem kiültetni....!

Hűvös, sötét helyen vannak, de némelyeknek már 10 centis hajtásuk van... (liliomnak, de mintha a jácint is hajtana)...

Ezekkel mit tehetnék már? Mikor ültessem ki? Fognak majd így is virágozni? :-)

2012. dec. 19. 12:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Van köztük nárcisz, (törpe)tulipán és valamilyen gyöngyvirág hibrid. Nem szoktam felszedni őket mert csak olyan helyen tudnám tárolni ahol félő, hogy bepenészednek. Viszont idén ültettem sok új hagymát és rosszul esne ha a harmada nem hajtana ki...Én is úgy tudtam, hogy ilyenkor mélyebbre húzódnak, tavasszal meg feljebb jönnek, ezért féltem a fagyoktól. És azokat a hajtásokat amik elfagynak levágjam, vagy a természet tudni fogja a dolgát?
2012. dec. 19. 20:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyre több bújik elő!:S Már arra is gondoltam, hogy nem ültettem elég mélyre, bár centi pontosan lemértem...? Ez okozhatja esetleg?
2012. dec. 20. 10:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem legfeljebb azért kell levágnod, mert elfagyva csúnya. Hosszú távon nem lesz semmi bajuk, legrosszabb esetben sem most, sem tavasszal nem tudnak majd virágozni. Jövőre, ha normális időjárás lesz, újra a régiek lesznek, ne aggódj.
2012. dec. 22. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!