Kezdőoldal » Otthon » Kert » Növénymagokat miben érdemes...

Növénymagokat miben érdemes tartani?

Figyelt kérdés
Kezdő kiskertész vagyok, tavalyelőtt kezdtem a dolgot, idén már jobban ment, és úgy döntöttem a saját termésemből rakom félre jövőre a magokat. Főleg paradicsom és paprikafélék magjait szeretném eltenni jövőre. Leszedtem és behoztam őket egy tálcán, de nem tudom, hogy jövő tavaszig mibe tegyem? Én zárható kis dobozba akartam, de azt mondták, szellős papírzacskóba tegyem. Mi az igazság, vagy a jó megoldás? Esetleg ha tűvel átszurkált borítékba teszem az jó? Válaszotokat előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel egy Budapesti hobbikertész :)
2012. okt. 28. 17:26
 1/2 anonim ***** válasza:
A magnak mindenképpen szellőzni kell, mert amikor elrakod, még van nedvességtartalma és szellőzés hiányában bepenészedik. Ha nincs jól szellőző papírtasakod, akkor a kilyuggatott boríték is megteszi.
2012. okt. 28. 17:47
 2/2 A kérdező kommentje:
Én abból indultam ki, hogy a sparban és egyéb helyeken árult magok jó része is pici zacskóban van, amin apró lyukak vannak csak. Ezek után jól át fogom lyuggatni a borítékot. Természetesen a magokat pár nap száradás után teszem csak el.
2012. okt. 28. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!