Savanyú uborka üres a közepe?
Az általad tapasztalt jelenség amiatt van, mert kicsit több nitrogén műtrágyát használtak az uborka termesztésénél, mint kellett volna. Laza lett az uborka szövet-szerkezete, "felfújódott" .
Nagymami azt mondta ilyenkor, hogy: már csak egyet tehetünk, többet ettől a termelőtől nem veszünk uborkát...
Hát igen, ha saját termés, akkor nem jó fajta. Esetleg valami hibriddel porzódott össze, aminek nem a mostani az F1-es nemzedéke.
Én az uborkát alapos tisztítás után hidegen rakom össze a fűszernövényekkel és az ecetes (cukros) vízzel, és a hibátlan csavaros fedővel lezárva mosófazékban 90 fokon 25 percig dunsztolom úgy, hogy a forró víz az üvegeket ellepje, majd hagyom benne másnap reggelig kihűlni. Utána rakom a polcra. Nekem nem szokott lelágyulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!