Mitől szürkül meg a pálinkám? (otthoni főzés)
Figyelt kérdés
2012. okt. 13. 17:31
1/8 anonim válasza:
Hogyhogy szürkül? Nem opálos, zavaros lesz? Betartottad a hőfokot?Nem rotyogtattad agyon és átfröcsögött olyan is aminek nem kellett volna?Milyen főző ez? Házilag barkácsolt aminek nincs nagy párolótere?
3/8 A kérdező kommentje:
igen, opálos zavaros lesz.. nincs gyorsan főzve, egy adag úgy kb. 12 óra alatt fől le.. házilag barkácsolt, duplafalú kór edény és a két fal között olaj van, és kór a hűtője is.. nem tesszük tele teljesen a pálinkafőzőt, pont azért mert csak 20X20 cm-es tárolótere van, 100L-es a főző és kb 80L-t szoktunk bele tenni.. hogyan kell letisztázni? milyen hőfokon? milyen és mennyi vizet kell hozzátenni? köszönöm a válaszokat
2012. okt. 13. 19:24
4/8 anonim válasza:
Otthoni(fúrt kúti)víztől szokott beködösödni. Tehát,ha állítod be a szeszfokát,másik vízzel próbáld.
5/8 A kérdező kommentje:
oké.. köszi!
2012. okt. 13. 20:59
6/8 anonim válasza:
Kúti víz???
Kizárólag deszt víz gyerekek!!!
7/8 anonim válasza:
Főzd át mégegyszer,lassan.Figyeldd,vegyél mintát főzés közben,mikor elkezd opálosodni a kifolyódból jövő,onnantól a maradék mehet a ganyéra!!!Csak desztilált vízzel higíthatsz!!
8/8 anonim válasza:
A deszt.víz valóban a legjobb,de a tanyasi/falusi ember nem futkos érte.
Falun a kis főzdék,melyek évtizedek óta üzemelnek,-ott is "csapvízzel" állítják be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!