Kezdőoldal » Otthon » Kert » Levághatom a fűzfám ágait,...

Levághatom a fűzfám ágait, amelek hozzáérnek az utcai vezetékekhez? Ha igen hogyan ?

Figyelt kérdés

2012. szept. 26. 10:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Száraz időben, amikor a levegőben, és a fán sincs nedvesség, akkor nyugodtan le lehet vágni. Én már többször csináltam, fejszével, baltával, vagy fűrésszel. Elvileg veszélytelen a dolog. Nagyon sok olyan tényezőnek kellene egybevágni ahhoz, hogy áramütést szenvedj. Kicsi rá az esély.

Amúgy az az áramszolgáltató dolga. persze, ha bejelentenéd a problémát, nem is kérdés, hogy ki fizetné ki a költségeket.

Jó munkát hozzá !

2012. szept. 26. 11:34
 2/12 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit, hogy egy vastag gumi talpú cipő, az nem árt.
2012. szept. 26. 11:36
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha az áramszolg. végzi, azok tőből kicsapják, jobb, ha magadnak csinálod.
2012. szept. 26. 11:56
 4/12 anonim ***** válasza:

Az áramszolgáltató is megcsinálja ha bejelented és nem csapják ki tőbe csak a védőövezet határáig vágják vissza.

Egyébként cseppet sem veszélytelen nem ajánlott csak úgy nekifogni.Ha csupasz vezetékek közé lóg nemhogy áramütést szenvedhetsz hanem a szolgáltató fel is jelenthet közérdekű üzem megzavarásáért amennyiben áramszünetet okozol egy zárlattal.Ha szigetelt vezeték van az utcában(fekete színű és egy kötegből áll nem külön 4+1 vezeték)viszont nyugodtan dolgozhatsz semmi probléma nem lehet.

Ha magad végzed minimum szólj egy hálózatszerelő emberkének aki tudja hogy hová nyúlhatsz!

(én is egy Elmű-Émász alkalmazott vagyok jelenleg)

2012. szept. 26. 17:05
 5/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat! Azt elfelejtettem előbb hogy a szolgáltató nem kér pénzt érte hiszen alapvető feladat a veszélyes fák kigallyazása-csak várni kell rá mert egy-két fáért nem szokás kivonulni azonnal a tervezett munkák élveznek előnyt sőt sokszor alvállalkozónak van kiadva ami megintcsak plusz időbe telik..
2012. szept. 26. 17:09
 6/12 anonim ***** válasza:
Na azt a gallyazást megnézheted, amit a szolgáltató csinál.
2012. szept. 27. 08:23
 7/12 manyik válasza:
Hát felénk kb. 2éve voltak, földig vágtak mindent, nem szórakoztak vele. A szomszéd telkén a diófából 1 méter törzset hagytak, nálunk a mogyoróbokrot földig...
2012. szept. 28. 09:26
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem mindegy az sem, hogy milyen feszültség szintű vezetékről van szó. Lakóterületen a normál 230V-os, illetve (bár szerencsére, házak között ritkábban) középfeszültségű vezeték (20-30 kV) jöhet számításba.

Utóbbi környezetében semmiképpen ne gallyazzunk (átívelési veszély!), környezetemben 2-3 éve egy fiatal ember életébe került a tevékenység. Ezeket a munkákat az áramszolgáltató is feszültség mentesített állapotban végzi, célszerűen szükség szerint a lekapcsolt hálózat teljes környezetében.

2012. szept. 30. 09:36
 9/12 anonim válasza:
Én magam szoktam csinálni, de odafigyelve nem veszélytelen, de megoldható. Lehetőleg száraz időben jól szigetelt létra, kesztyű és távol a vezetéktől, az ág is ha nagyot vágsz eltépheti a vezetéket. Csak megfontoltan ügyesen.
2012. szept. 30. 19:08
 10/12 anonim válasza:
A középfeszültségű vezeték elég magasan van, egy fűzfa ritkán nő akkorára...
2012. okt. 2. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!