Levághatom a fűzfám ágait, amelek hozzáérnek az utcai vezetékekhez? Ha igen hogyan ?
Száraz időben, amikor a levegőben, és a fán sincs nedvesség, akkor nyugodtan le lehet vágni. Én már többször csináltam, fejszével, baltával, vagy fűrésszel. Elvileg veszélytelen a dolog. Nagyon sok olyan tényezőnek kellene egybevágni ahhoz, hogy áramütést szenvedj. Kicsi rá az esély.
Amúgy az az áramszolgáltató dolga. persze, ha bejelentenéd a problémát, nem is kérdés, hogy ki fizetné ki a költségeket.
Jó munkát hozzá !
Az áramszolgáltató is megcsinálja ha bejelented és nem csapják ki tőbe csak a védőövezet határáig vágják vissza.
Egyébként cseppet sem veszélytelen nem ajánlott csak úgy nekifogni.Ha csupasz vezetékek közé lóg nemhogy áramütést szenvedhetsz hanem a szolgáltató fel is jelenthet közérdekű üzem megzavarásáért amennyiben áramszünetet okozol egy zárlattal.Ha szigetelt vezeték van az utcában(fekete színű és egy kötegből áll nem külön 4+1 vezeték)viszont nyugodtan dolgozhatsz semmi probléma nem lehet.
Ha magad végzed minimum szólj egy hálózatszerelő emberkének aki tudja hogy hová nyúlhatsz!
(én is egy Elmű-Émász alkalmazott vagyok jelenleg)
Nem mindegy az sem, hogy milyen feszültség szintű vezetékről van szó. Lakóterületen a normál 230V-os, illetve (bár szerencsére, házak között ritkábban) középfeszültségű vezeték (20-30 kV) jöhet számításba.
Utóbbi környezetében semmiképpen ne gallyazzunk (átívelési veszély!), környezetemben 2-3 éve egy fiatal ember életébe került a tevékenység. Ezeket a munkákat az áramszolgáltató is feszültség mentesített állapotban végzi, célszerűen szükség szerint a lekapcsolt hálózat teljes környezetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!