Barackamgokat öltettem Augusztus 28- adikián, ki fognak hajtani?
Nekünk magról szaporítva pont olyan termést szoktak nevelni a barackok, mint az anyanövény termése.
Mi ez a hülyeség, hogy silány lesz, meg szar?
Próbáltad már?
(én próbáltam sárga, őszi, gumi, és lapos barack is nagyon finom magról szaporítva!)
Utolsó,
Próbáltál már magról barackot nevelni?
Én a tapasztalatom írtam le.
A termelők azért "szenvednek" az oltással, mert az egy ismert tulajdonságú növény lesz ami korábban fordul termőre, korábban eladható.
(A barackot már vetés évében lehet szemezni, és a következő évben már megmutathatja a termését, hálás növény, szenvedésnek nem nevezném)
"A termelők azért "szenvednek" az oltással, mert az egy ismert tulajdonságú növény lesz ami korábban fordul termőre, korábban eladható."
Erről beszéltem én is. A magoncnál lutri, hogy mi lesz belőle, többnyire az anyanövénynél silányabb minőségű termés.
"A barackot már vetés évében lehet szemezni, és a következő évben már megmutathatja a termését, hálás növény, szenvedésnek nem nevezném"
Ezt mondtam én is, 2-3 évet. A vetés éve az első, a következő a második, amikor már lehet termés, de inkább csak a következő években jellemző.
Én is szeretek szemzeni, nem ezt nevezem szenvedésnek, de egy termelő több ezer vagy tízezer gyümölcsfát szemez be évente, én meg csak saját célra, amennyi éppen kell. A magvetés egyszerűbb lenne ugyebár, de nem véletlen, hogy inkább a munka-, munkaerő-, idő-, szaktudás- és pénzigényesebb szemzést választja a termelő is meg mindenki, aki ért egy kicsit a növényekhez és jó minőségű termést szeretne. Arról nem is beszélve, hogy a szemzett nemesnek meg is kell erednie, aztán pedig megmaradnia, mert ugye nem ritkán le szokta dobni az alany a nemest. És lám, a sok "szenvedés" ellenére mégis inkább szemeznek a pofonegyszerű magvetéssel szemben. Szóval ennyit arról, hogy magról is ugyanolyan gyümölcsünk lesz, mint az anyanövényen.
Szüleim faiskolában dolgoztak, pont ilyen oltvány előállító telepen.
Én tudom miről van szó, hisz ott voltam.
Nagymamám meg magról szaporítja a gyümölcsfáit, mert neki az a jó.
Van neki lédús édes őszi, gumi, pogácsa, sárgabarackja, amik nagyon finomak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!