Ha most sikerülne vennem valakitől, tőről pampafüvet, akkor azt mikor kell elültetni? Már mehetne is bele a földbe?
Ne siess vele! A pampafű még hónapok múlva virágzik,és majd azután jön a téli álom.
Én szoktam ajándékozni a diszperzites~vödör nagyságú töveimből(egyszerűen kivágok ásóval két öklömnyit a tövéből)...de csak kora tavasszal,februárban,március elején,ahogy az idő engedi.
Nekem a hagyományos fajtából van rengeteg...ha érdekel,adhatok a tavasszal!
Szegeden a Vadaspark közelében lakom.
Köszi nyomdasz!
Sikerült szereznem, elültettem, és akkor hogyan tovább, abba segíts légyszi!
Tudtommal nem igényel különösebb törődést. Nálunk csak locsolva van-de sűrűn.
Amikor majd 1~2 év múlva szép nagy,bokros lesz-virágzik is. A hagyományosnak(csak ezt tudom,hisz ilyen van nekem)októberben nő a "virágja"-nagyon hasonlít a hagyományos nádhoz.
Van,aki arra esküszik,hogy késő ősszel,ill.tél elején össze kell kötni-én azombam nem szoktam. December~január környékén,ha már össze~vissza töredezett,és mindenfelé hordja a leveleit a szél, a talaj fölött egy arasznyira le szoktam vágni láncfűrésszel(nincs sövényvágóm),és kész.
A tavasz végén újra hajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!