Milyen hagymás virágokat tegyek ki a kertbe, melyeket később sem kell majd felszednem?
Az összes ősszel ültethető hagymás virágot évekig nem kell felszedni. (Nárcisz, jácint, tulipán, krókusz, fürtös gyöngyike, boltban is kapható hóvirág..., liliom-félék)
A nárcisznak, fürtös gyöngyikének, hóvirágnak kifejezetten jó, ha több évig van egy helyen, úgy szépen besűrűsödik ezt már első kiültetéskor figyelembe veheted. A liliomok is sokáig egy helyen hagyhatók.
A tulipán hagymáit érdemes kb. 2-3 évente "iskoláztatni": magyarán a tanév végén felszedni, száraz helyen tárolni, majd az új tanév elején elültetni. A tulipán hagymája nem csak elaprózódhat, hanem az évek során egyre lejjebb húzódik és ezért.
A jácintot is érdemes 2 évente felszedni, a kisebb sarjhagymáit úgy elültetni, hogy azok az első virágzáskor csak kicsi virágot hoznak, a következő évben virágoznak már szépen. A jácintnak kell a hely és a viszonylag jó minőségű talaj is, ha több évig akarsz bennük gyönyörködni újabb hagymák vásárlása nélkül is.
A kókuszok a 2-3 évben hozzák a leggyönyörűbb virágjukat. Utána azért kell felszedni és szétültetni, mert annyira besűrűsödhet, hogy már egymást akadályozzák a növekedésben... Ezt és a fürtös gyöngyikét nyugodtan lehet a gyepbe is ültetni elszórtan, mert még az első fűnyírás előtt virágoznak.
Kedves második, nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad nekem, és időt szántál rám!
Nagyon kezdő vagyok még, keveset tudok ezekről a virágokról!:-)
Nagyon hálás vagyok, köszönöm szépen még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!