Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért száradtak ki a fenyőfák?

Miért száradtak ki a fenyőfák?

Figyelt kérdés

Most augusztus végén szinte 1 hét alatt kiszáradt a házunk előtt lévő 80-100 éves fenyőfa.A mellette mind két oldalt lévő fenyőfák (kb azonos korúak) is elkezdtek kiszáradni de először ott ahol a középsővel összeértek.

Miért száradnak ki? Ma bepermeteztem gombaölő szerrel, remélem ér neki valamit hogy ne száradjon ki teljesen..

2012. aug. 30. 01:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezt így látatlanban nehéz megmondani. Van ugyan gombabetegsége a fenyőféléknek, de lehet akár rovarkárosító is, a szú sincs kizárva. Látni kellene, úgy könnyebb lenne megmondani.
2012. aug. 30. 20:15
 2/2 Kerria ***** válasza:

- a legáltalánosabb válasz rá a felmelegedés... egyre melegebb van, és egyre szárazabb a levegő. A fenyő a hűvösebb, párásabb klímákat kedveli

- sajnos a fenyőféléket rendszeresen permetezni kell, mert nagyon sok betegsége létezik. Elvileg ha lepermetezted, akkor egy lépést tettél előre, a kérdés, hogy gombás megbetegedésről van e szó.

- ahogy az előttem szóló is írta, a szú is a leírtakhoz hasonló tüneteket produkál.

Nem tudom merre felé laksz, de régebben Pesten (moszkva tér) volt olyan gazdabolt (hermes), ahová ha bevitt az ember egy fertőzött növényrészt, akkor beazonosították neki. Ennek lehet érdemes lenne utána nézned!

2012. aug. 31. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!