Mi ezeknek a szobanövényeknek a neve?
1 [link]
2 [link]
3 [link]
Túl "felkopaszodtak", és nagyon magasak. Szeretném levágni a tetejüket és átültetni azt, hogy alacsonyabbról nőjön. Csak nem tudom működne-e. Esetleg előbb gyökereztetni kellene? Ezeknek szeretnék utánaolvasni, de még csak a nevüket sem tudom. Ha már azt megírná valaki, nagy segítség lenne! Hát ha még e további kérdéseimre is kapnék választ....
Előre is köszönet!
Ajajj, kár, hogy nem egy hónappal előbb kérdeztem, mindegy, talán még most sem késő gyökereztetni.
És mindkettő ugyanaz lenne, mármint dracena? Mert bár hasonlítanak, a száruk főleg, de a levelük színe nem. Az egyik szinte csak zöldes, a másik meg erősen rózsaszínes...
???
Még az elsőre is kíváncsi volnék, aki tudja, plíz....! :-)
Ja és köszi Első!!!
Az első képen egy Schefflera van.
A másik kettő meg valóban Dracéna vagy sárkányfa, hiába más a levelének a színe.
Hú hát köszönöm! Máris sokkal okosabb lettem.
A dracenának rögtön neki is állok a metszőollóval.
Viszont a schefflera gyökereztetéséről nem írnak túl pozitívakat a neten. Ahhoz nem merek nyúlni, mi van ha levágom a tetejét, és se nem gyökerezik ki, se nem hajt tovább az alja...? Hm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!