Kútásás vagy kútfúrás?
Kutat szeretnénk a kertünkbe. Bp. 17. kerületben. Szerintetek az ásott vagy a fúrt kút a jobb illetve az olcsóbb? Aki mostanában csináltatott kutat, mennyibe került?
esetleg tudtok megbízható vállalkozót ajánlani?
Válaszokat előre is köszönöm.
Akkor összefoglalom neked.
1. verzió. Neked naponta csak 1-2-3 köbméter víz kell locsolgatásra, és 10-14 méteren belül van állandó 2-3 méteres víz oszlop a kút alján (lásd.: kút a falusi udvarokban). Ha ez megoldható, akkor ez a módszer jobban megéri, ráadásul nincs benne semmi kockázat, ezt nem kell bejelenteni.
2. verzió. Nincs talajvíz. Ilyenkor felesleges kutat ásatni, mert fogalmad sincs mikor találsz vizet. Na ilyenkor jön a lottózás. Kivonul a kútfúró, és elkezd fúrni. Asszem 20 méter körül enged az állam, ha bejelented egyáltalán. Ilyenkor fizetni kell a vízért... Nekem volt fúrt kút az udvarban, csak tisztítani kellett. A fúrást is tisztításként számlázzák ki, így kikerülhető állambácsi. Kockázat csak addig van, amég el nem kezdik a fúrást, utána már nem tudja megmondani senki, hogy fúrás, vagy tisztítás. Na, de a lényeg. Van ahol 20 méteren, van ahol csak 60 méteren van víz. Van ahol 70 méternél a kútfúró mondta, hogy hagyják a francba az egészet. Ilyenkor normálisabb helyeken nem kell fizetni. 8-15 ezerig bármennyi lehet métere, rajtad áll kit találsz. Szóval, ha 30 méterre kell fúrni, akkor olyan 250'000 körül áll meg a dolog jó esetben.
köszönöm a válaszokat.
Kútfúrásra ajánlani tudtok valakit?
Szia!
Én is vacilláltam, de végül is ásattam, mert a fúrt kúttal ha gond lesz / beszakad a szivattyú, szétcsúszik a cső a föld alatt x méterrel...stb/legtöbbször javíthatatlan.
Az ásott kútba lemész és kitisztítód, ha kell aláásol, van helyed rá.
Amúgy otthon fúrt kutunk van ezután ásattunk a telekre, mert a fúrtál nekünk sok gondunk volt/alacsony vízhozam, homokosodás/.
Persze ez csak a mi tapasztalatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!