Tavasszal ültetett gyümölcsfák miért haltak ki?
Figyelt kérdés
Ültettem kb 7 barackfát tavasszal, és mostanra csak egyetlen fán maradtak levelek, a többin mind bebarnultak elszáradtak a levelek és lehullottak. A kérdésem az lenne hogy, most ősszel szedjem ki őket és ültessek a helyükre másikat, vagy várjak tavaszig, hogy hátha életre kelnek, esetleg mennyi esély lehet rá. Igazából azt sem tudom hogy csak a levelek hullottak, de a fa él e még. Valaki kérem adjon tanácsot. Esetleg tudok e valmit tenni a fák érdekében, ami érdekes lehet hogy minden nap este meglocsoltam őket, és így is ez történt velük.#gyümölcsfa #barack. körte
2012. aug. 19. 00:11
1/7 anonim válasza:
Az őszi ültetés mindig jobb a tavaszinál!
Nagyon fontos, hogy a fagyok előtt és jól beiszapolva!
2/7 anonim válasza:
A barackfa nagyon kényes. Van olyan, amelyik arra is érzékeny, hogy épületek nem védik a nyugati, északi széltől.
De tudomásom szerint van köztük olyan fajta is, amelyik a túlságosan sok vizet sem szereti, a másik attól pusztul ki, ha keveset kap.
Szóval sok oka lehet, de szerintem is várd meg az őszt, addig már ne bolygasd.
4/7 anonim válasza:
De minden este alaposan önhtözte.
5/7 A kérdező kommentje:
Ősszel szerintetek ültessek a helyükre másikat ? VAgy várjak jövő tavaszig hogy kihajtanak e.
2012. aug. 19. 23:19
6/7 anonim válasza:
Ültess, de ne a helyükre, ezeket még hagyd meg, talán megerősödnek. Másik pár tövet ültetnék a helyedben, de a kert más részeibe. Mondjuk egy olyan helyre, ahol az északi szelet és a nyugati szelet valami épület pár méterre tőle felfogja. (Tesóméknál az az 1-2 barackfa pusztult ki, amelyeket ezek a szelek érték. A többi szép.)
7/7 Pietrosol válasza:
Szia!
Szerintem felesleges várnod,mert lombozat hiányában elmarad a Kálium termelés,így télen szinte biztos hogy elfagy az egész növény!
Őszi ültetéskor mindenképp földlabdás vagy konténeres növényt ültess.
A szabad gyökerű csemete,főként csonthéjasoknál felejtős!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!