A paradicsomaim nagyon vizesek, puhák és kásásak. A fajtája miatt, vagy valamit elrontottam? (Ez az első év, hogy ültettem, paradicsomfák)
Szia, valószínűleg napégés az oka, kétféleképp lehet, vagy leért a paradicsom a földre és a föld hőétől sült meg , vagy nem sikerült nagy lombozatot fejleszteni és a 35-40 fok miatt van . De lehet baktériumos fertőzés is, az ellen réz alapú szerrel tudsz védekezni, viszont csak az egészséges bogyókra hat és általában több mint egy hetes élelmezési ideje van. A nap égés ellen hatásos a raschel háló, a növények fölé kell kihúzni.
Tanácsom:Ha folytonos növekedésű paradicsomod van (nem determinált ami leterem és kész) próbáld meg a sérülteket levenni, kálium dús tápoldattal a gyökereknél beöltözni (a paradicsom rendkívül kálium igényes növény) sok vizet adj neki, és ha kegyes az idő szeptemberben akkor még szedhetsz le róla bőven.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak.
Nagyon nagy élmény a kertészkedés, jövőre is lesz paradicsomom, ha rajtam múlik és remélem jobban sikerül. Bár ez sem rossz, a paradicsomlé jó ötlet. Van közte koktélparadicsom is, az közvetlen fogyasztásra finomabb, de akkor ezeket az óriási puhákat el fogom tenni lének.
Köszönöm mégegyszer mindkettőtöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!