Zöld a medence vize! Mit tegyek? A ph és a klór értéke jó-ez alga amitől zöld.
szia.
igen kell bele algaölő, csak nem tudom, ha már zöld a víz segít-e még rajta.
mi amikor felengedjük a medencét, vagy kicseréljük a vizet, rögtön teszünk bele klór tablettát és algaölő folyadékot!
sosem zöldült eddig a vizünk.
Mi is figyeltük a klórt, és a ph is,sokszor - 2-3 mg/l mégis bezöldült.
Algaölőt még nem használtunk.
Most tehetek bele klórt hogy süt a nap -de nem megyünk bele?
Hát nem tudom használ-e? Hát próbáld ki.
Ártani nem ártasz az biztos.
hogyha 2000 liternél több víz van benne akkor tehetsz hipót is bele. Mostmár úgyis mindegy ,ha nem is mentek bele többet. Mi mindig hipót öntünk bele 4000literes a medence. Volt ,hogy 2 dobozzal tettem bele.
Hidd el ennyi vízben nem ártalmas a bőrnek!!!
Sokkal olcsóbb mint az algaölő ,de ugyan az a hatása. Miután meghalnak az algák lesülyednek a víz aljára ahonnan ki kéne porszívózni vagy valami teknikával kiszedni. Vehetsz csomósítót is akkor a mezei vízszűrő is ki tudja jó esélyel pár nap alatt szívni.
Igen ezért szoktak beruházni egy vízforgató szivattyúra. Én úgy vagyok vele, ha telik medencére akkor vízforgatóra is.
És biztos nem öntenék hypot a medencénkben. Akkor telik algaölőre inkább. Nálunk gyerekek is használják a medencét. Első válaszadó.
Ezért kell(ett volna) letakarni a medencét.
Még tehetsz bele algaölőt, persze.
Hypo-t én se öntenék.
Ez algától van; klórral meg kell ölnöd az algát, majd ki kell szűrnöd; ehhez un. sokkoló klórozást kell csinálnod, majd pelyhesítened kell.
Durván zöld víznél megfontolandó a vízcsere; a víz és a vegyszerek árától függően már olcsóbbra is kijöhet (sokkoló klór ára, pelyhesítő ára, áram ára, az időd ára :-) vs. az új víz ára).
Egyébként itt minden kérdésedre választ találsz:
Miért nem teszünk bele hipót:
A klórszint szintentartására otthoni körülmények között nem jó, mert nincs stabilizálva, ebből kifolyólag nem mérhető, szabályozható a bevitele. Sokkoló klórozáshoz esetleg használható, de NEM javallott. Ráadásul használata során erősen módosítja a pH-t.
Mi a vízforgatóval trükközünk:
A vízforgató beszívó valamijébe "beletömünk" egy slagot és azzal felszívjuk az aljáról az algát.Csak így a vízforgató szűrőjét(ha nagyon algás a víz)körülbelül 10 percenként tisztítani kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!