Orchidea ápolása?
Figyelt kérdés
Van egy rózsaszín orchideám, amikor megkaptam akkor még virágzott, de pár hónapja semmi....Csak a leveleket hozza, de virágot nem.Hogy tudnám rávenni, hogy ismét virágozzon?2012. júl. 30. 21:18
1/2 anonim válasza:
Nekünk is van 4 db. Nagyon sokat próbálkoztunk és egyszer hallottuk hogy el kell rakni egy ideig sötétebb helyre ( mi a szekrénysor végébe szoktuk be rakni) és amíg ott van nem kell locsolni. Néha azért nézd meg és ha már hozta az ágat akkor vissza lehet rakni fényes helyre ( nekünk ablak párkányba van), amin már nincs virág nem szabad le vágni mert nekünk is volt olyan hogy azon az ágon hozta a másikat. Locsolni meg nem szabad felülről hanem csak alulról. Mi bele szoktuk rakni egy tálba ami tele van vízzel és kb. 30 percet benne van addig meg szívja magát és ki lehet onnan venni. Ebbe a melegbe lehet majd egy kicsi vízzel permetezni. Remélem tudtam segíteni. Majd írj hogy hogy sikerült! :)
2/2 A kérdező kommentje:
köszi!Eddig mindig vízzel permeteztem mert az élőhelyén is sok a pára (úgy tudom) de semmit se ért...Igaz azóta hoz szép leveleket.Az árnyékos helyet ki fogom próbálni és majd megírom, hogy ha lesz változás. :)
2012. júl. 31. 08:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!