Mit tegyek hogy az orchideáim ne potyogjanak és ne sárguljanak el?

Az én virágom akkor "csinálja" ezt, amikor elvirágzik. Szépen lassan lepotyognak a virágok és elkezd száradni a virágnyél. Elvileg, ha a virágnyélen lévő vastagabb gyűrű előtt levágod a szárat, akkor ott új virágnyél nőhet és újra virágokat nevelhet a növény.De ha mire a virágok leesnek nagyon elszárad a virégnyél,akkor egyszerűen levágom azt. Ezután először újabb levelet és gyökeret szokott hozni, majd hónapok múlva újra virágzik. Évente 2-3x virágzik. Tapasztalatom szerint, ha új helyre kerül (ami nem hasonliít az előzőre) sokáig tart alkalmazkodnia és újra virágot hoznia. Tehát, ha nemrég kaptad, akkor lehrt, hogy nem azonnal kezd újra virágot nevelni.
Az orchideát soha ne tedd tűző napra. A hiedelmekkel ellentétben jobban szereti az árnyékos, de még világos (ablaktől kicsit távolabb) és kb. 20fok körüli párás helyeket. A földjét (spec. orchideaföld) én hagyom majdnem teljesen kiszáradni és akkor öntözöm meg alaposan. Minden 2-3 alkalommal tápoldatozom. Amikor virágot nevel, minden alkalommal teszek tápoldatot a vízbe. Próbáltam leírni a tapasztalataimat, bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült.
De jó nem is tudtam,hogy újra kihajt..
Eddig mindig kidobatták velem.Köszi szépen.
Még a virágboltos is azt mondta tönkre ment..

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!