Keverék benzin! Mennyi ideig lehet eltárolni a benzint?
Ha már elkövettem azt a hibát, hogy 10 litert kevertem be (1:40) olajjal amikor csak 2,7 literre volt szükségem és a többi ott maradt a kannában, de nem lesz szükségem rá csak 14 naponta 2,7 literre.
Pár hónapig el áll? vagy 1-2 hét és már nem biztosít majd megfelelő kenést a motornak?
Bizony én trehány vagyok,a kétütemű Tomos rotátoromban ősztől tavaszig benne szokott maradni a keverék.
A babettát sem hajtom télen néha 3 hónapig sem-abban is.
Eddig nem volt gondom velük,pedig én a legolcsóbb,ásványi 2T olajat rakom bele.
A benzin feloldja a gázolajat.
Rázni, csak az összekeveréskor kell, hogy az oldódás hamarabb megtörténjen. Utána már használat közben nem kell rázogatni, mert homogén oldat. (A teát is azért kevergeted, hogy a cukor hamarabb feloldódjon.)
Több olajat semmiképpen ne rakj bele a kelleténél, mert ha nem légmentesen zár a tárolóedényed, akkor a keverékből a benzin párolog jobban, az olaj kevésbé, vagy egyáltalán nem, így a keverék idővel egyre dúsabb lesz a benzin párolgása következtében.
Légmentes fémkannában elvileg korlátlan ideig eltartható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!