A Lenaderem levelein fehér színű apró pöttyök jelentek meg, szerintetek ezek mik lehetnek?
Figyelt kérdés
2012. júl. 11. 07:21
1/10 anonim válasza:
Sok minden lehet, de a legtöbb esetben valamilyen kártevö. Egyhén mosogatószeres vizzel mosd le a leveleket és öntözd jobban a mövényt.
2/10 anonim válasza:
Levél-tetű.
Nagyon gyorsan különítsd el a leandered a többi virág közeléből, mert ezek percek alatt átterjednek a többi cserepes virágra is, aztán szinte lehetetlen kiírtani őket.
Virágüzletben vagy növényvédős boltokban lehet kapni levéltetű elleni szereket, amivel le tudod permetezni, és 2-3 "kezelés" után talán elpusztulnak.
3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat! Első körben akkor gyorsan lemosom a leveleket, majd elszaladok a virágoshoz!Köszönöm még egyszer!
2012. júl. 11. 07:59
4/10 anonim válasza:
A levéltetüirtó szerek nem sokat érnek, ha az okot nem szünteted meg: a legtöbb növény ugyanis csak akkor kap ilyen fertözést, ha nem jók a körülményei, túl szárazon van tartva, esetleg túl nedvesen és rohad a gyökere, túl kevés/túl sok tápanyagot kap, stb. Az ilyen esetekben hiába kezeled bármilyen méreggel, nemsokára újra visszajön a kártevö. Ezen kivül a legtöbb befújós szer nem igazán hatásos, meg nemcsak a növényre jut, hanem a környezetre is, igy akár nektek is veszélyes lehet.
5/10 anonim válasza:
Gondolom, azt a kérdező is tudja, hogy a levél-tetű nem a semmiből jött, tehát majd az okot (eredetet) is elkezdi keresni.
Ettől az irtásukra a megfelelő szert csakis a szakboltokban fogja megtalálni.
Nekem pl. az erkélyen levő leánderem lett tetves, a boltos mondta, hogy valami másik fertőzött növényről terjedt át. Szétnéztem, és kiderült, hogy az erkély alatt levő fáról jöttek a jószágok.
6/10 anonim válasza:
Igaza van a befújós szerek semmit nem érnek. Nekem ugyanez volt tavaly a gondom. Az idén a virágos szerint cselekedtem, lemostam szappanos vízzel, majd arra ügyeltem, hogy a "lába" indig vízben legyen mivel, hogy vízigényes és hetente tápoldatozom, hogy legyen ellenállóképessége és most nagyon szép, egészséges.
7/10 anonim válasza:
de lehet lepkekabóca is.az én virágaimat is megtámadta apró fehér színű kártevő(tapintásra kicsit viaszos),bementünk gazdaboltba,azt hittük,viaszos pajzstetű(a levéltetű általában fekete),de mondta az eladó,hogy lepkekabóca,adott kétféle szert,amit meg kellett csinálni permetnek,és az eltüntette a kis dögöket :)
9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a további válaszokat!
2012. júl. 17. 06:50
10/10 anonim válasza:
Ez atka lesz, amire a legtöbb leveltetü irtó nem jó, atkaölő kell. Akkor gyanús, ha a fiatal hajtásokon van, elszáradnak a virágok. Lemosás korai stádiumban használ, de ha afonákon is van, főleg, ha már "pókhálós", akkor permet kell. Általában elég egyszer. Ha utána tápoldatozod, bőven öntözöd, rendbe jöhet. Én már úgy vettem, későn vettem észre, de rendbejöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!