Ez milyen bogár ami az udvaromon van? (Kép lent)
Kb. 5 napja láttam először ilyen bogarat, és ma amikor kimentem az udvarra rengeteg, de tényleg minimum 20 db-ot láttam.
Az igazi kérdés pedig lehet, hogy nevetséges, de nem fog kárt tenni a növényekben és nemsokára felállítandó medencében?
Itt a kép :
Ő lesz az szerintem, sok kárt nem okoz se a növényekben se a medencében.
A hőscincér az más,azzal vigyázni kell, pont ma kellett kivágnom az egyik fát a kertben mert teljesen megették.
Mondjuk pont elegem lett belőlük, erre még itt is ezek a dögök jönnek. :D
Akárhányan írják, hogy ez egy cincér, láthatóan nem az!!!
A testalkatából látszik, hogy ez valamilyen futóbogár, én leginkább valamilyen homokfutrinka-fajra tippelnék:
Nem látszik sajnos jól a képen a potroh színe, mindenesetre Magyarországon a leggyakoribb homokfutrinka a Mezei homokfutrinka (Cicindela campestris), ez egy másfél centis kis zöld állat, de eszméletlen nagyot tud harapni a rágóival, ha megfogjuk. Homokos vidékéken gyakori, ahhoz képest, hogy bogár, a légy gyorsaságával és ügyességével képes repülni!
Minden futóbogárfaj ragadozó, sokuk egyedüli fogyasztója nálunk a csigáknak és a krumplibogaraknak. Sok helyen ritkák, viszont ahol vannak, ott általában nagyobb tömegben! Sok köztük a védett, és a fokozottan védett faj!
Nyugi, nem ártanak se a medencének (max beleesnek, és amikor szedi ki őket az ember a vízből, akkor megharapják), se a növényeknek, sőt, direkt jók, mert predálják a növénykártevőket. Ha odébb kell rakni az élő állatot, akkor valami eszközzel igazgassátok ügyesen, mert tényleg harap. Jó, nem olyan nagyon ám, én mindig kézzel fogok meg minden bogarat,az ember hamar megszokja, illetve megtanulja, hogy hogyan fogjuk meg úgy, hogy nem harapjon meg.
A futóbogarak védendők, feleslegesen ne pusztítsuk őket!
Üdv.: polarbeer
Nagyon sok dolgot olvastam, hogy ki mire tippel, ha hoznák még pár képet, akkor könnyebb lenne kideríteni?
Egyébként köszönöm mindenkinek, hogy időt szánt a kérdésemre!
Polarbeer : az az igazság, hogy szerintem nem annyira hasonlít a homokfutrinkára, legalábbis nincsenek rajta foltok, és nem annyira zöldes. De ki tudja, lehet, hogy van benne valami, mindenesetre köszönöm a választ! :)
De az is biztos, hogy ilyen dülledt szemei, és ilyen hosszú lábai nincsenek a cincéreknek :)
Most már nagyon érdekel, mi ez, komolyan, kérlek tölts fel még róla képeket, ha teheted :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!