A két friss hajtásra gondolok. Ez az első orchideám, pár hónapja kaptam, akkor leszáradt neki a szára, amin a virágok voltak. Azt mondta egy ismerősöm, majd nőni fog ki új szár helyette. Ezek azok volnának, vagy csak légzőgyökér?
És lenne egy olyan kérdésem is, ha ez hajtás, akkor mit kell vele tennem, hogy majd úgy álljon, mint a régi? Mekkorán szabad felfogni?
2012. jún. 11. 14:05
2/9 anonim válasza:
Ez valószínű hajtás és amikor eléri a kb. 5-10 cm-t, akkor kezdd el felfogni. Valami régi textildarabból vágj kb. 2 cm-es szalagot, azzal lazán kösd fel és ahogy növekszik, nagyon óvatosan és fokozatosan vezesd be a kitámasztó pálca melle. Vigyázz, nehogy eltörd.
2012. jún. 11. 14:08
3/9 anonim válasza:
Ez nem hajtás, ez légzőgyökér
2012. jún. 11. 14:14
4/9 A kérdező kommentje:
Az előző szár is innen alulról nőtt, még látszik a helye, ezért reménykedem, hogy esetleg szár, valahol egy ugyanígy kinézőre azt írták, szár lett belőle.
Köszönöm a tanácsot a felfogásról, meglátjuk, merre indul tovább.
2012. jún. 11. 14:25
5/9 anonim válasza:
Ez sajnos csak léggyökér. Az új szár sötétebb zöld, és a végén általában már látszanak a bimbókezdemények.
Ha új szárat hoz, akkor szúrj le mellé egy (hurka)pálcát és a százforintos boltban nagyon olcsón lehet kapni apró krokodil hajcsatot, amivel óvatosan, hogy el ne törd és ne sértsd meg, hozzá tudod fogatni a pálcához.
Köszönöm a tippet! Csatjaim elvileg vannak, mikor a régi leszáradt, félretettem. Hát szomorúan hallom, hogy ez csak légzőgyökér. :S Mennyi idő után kéne szárat növesztenie? Mert elég rég leszáradt a régi.
2012. jún. 11. 16:25
7/9 anonim válasza:
Ezt nem tudom megmondani, még nem sikerült rájönnöm, hogy mitől hoz új szárat a virág. Van olyan orchideám, aminek már 3 szára van, még le sem száradt a régi, már ott volt az új és van olyan is, ami(még)nem hozott újat.
2012. jún. 12. 07:53
8/9 anonim válasza:
Szia!
A virághajtás így néz ki,ezt anno én tettem fel.Párszor engem is beugrattak a léggyökerek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!