A céklát ki kell egyelni? Ha igen, akkor hogyan?
minden magról vetett gyökérzöldséget egyelni kell.
Általánosságban írom, mert a pontos adatokat nem tudom a céklánál.
- elszórtad a magot
- szépen kikel, remélhetőleg jó sűrűn
- megkeresed az első szép zölddel rendelkezőt, és a mellette lévőket kigyomlálod kb. 3 ujjnyi távolságig, majd megint meghagysz egyet....és így tovább.
Nekem nem nyitja meg az első válaszoló linkjét, mert nincs java telepítve, emiatt inkább leírtam amit én tudok róla.
Remélem azért segítettem.
Bokrokba? :)
Tudni kellene, milyen távol vannak a bokrok. Ha legalább 20 cm-re, akkor egy bokorban lehet hagyni 4-5 db-ot is, mert van hová nőniük. Akár közvetlen egymás mellett is lehetnek, de azért lehetőleg minél távolabb maradjanak egymástól.
A céklát át is lehet palántolni. Tehát amit kiegyelnél, azt óvatosan kivéve át lehet ültetni.
Pár napig, vagy egy hétig is úgy fog kinézni az átültetett cékla, hogy nem bírta ki. Hervad, sárgul, elfekszik. Lehet a levele is elszárad. De ha párszor meglocsolod, biztosan megmarad, új leveleket hajt, és mint a hamvából megelevenő főnix, új életre kel egy-két hét alatt...
Én öklömnyi távolságra ültetem szét őket... az első újhagyma ágyásba kerültek, mikor a hagymát kiettük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!