Kínai Császárfa!? Ismeritek? Van itt valakinek?
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy hol vetted, vagy magról keltetted ki? Mikor ültetted, mennyit nő, illetve a sárga homokos talajt szereti-e? Igy elsőre ezek érdekelnének, de ha többet írsz róla, azt megköszönöm.
Szia!
Nekem annyi magom van, hogy árulom is, van már pát tavalyi magoncom is, amit hamarosan meghirdetek az aukciós honlapon (vat...)
A magot egy ismerős fájáról szedtem.
nagyon sekélyen kell vetni, és érdemes takarni valamivel, hogy ne száradjon ki a földje.
vetés május, most az idei vetés 2-4 cm
a tavalyi vetés visszafagyott, most 40-50cm.
Hát a homokot kb semmi nem szereti, de ha jól alátrágyázol, és rendszeresen öntözöd, akkor megszeretheti...
Az első 1-2 télen mérsékelten téltűrő!
üdv
Köszönöm.
Az érdekelne még, hogy mekkora területet érdemes trágyáznom, milyen mélyen és átmérőben túrjam fel a kertet?
Lehet-e formára alakítani a koronáját, vagyis nem annyira felfelé, hanem inkább széltében növeszteni, metszéssel, vágással?
Árulsz-e csemetét?
milyen a talajod?
Ettől függően kell gödröt ásni, ha nagyon kötött, akkor nagyobbat.
A nyírást bírja, biztos meglehet, az a kérdés, hogy érdemes-e így alakítani. Szerintem az ágak lehajlításával hamarabb eléred a célod.
Inkább kikötni, lehajlítani, lekarózni, és amikor megfásodott akkor eloldozni, hátha nem megy vissza...
Szerintem, de én is még csak kicsikkel foglalkoztam.
Hamarosan felteszem a va...ára.
Amikor elülteted, akkor kell a gödör aljára trágyát beásni, az takarni kis földdel és úgy mehet rá a csemete.
Ha homokos akkor nem kell nagy gödröt ásni, csak, hogy trágyát tudj alá rakni.
Aukciós hirdetést raktam fel a vate..ra
ott van kép is.
Van annál kisebb és nagyobb is.
Én az idén januárban vettem vateráról kb 30 db magot (elég kicsi szeműek a magok, rengeteg van a tasakban, inkább tűnik 50-nek mint 30-nak)
a sokadik sikertelen magvetés után kicsit jegeltem a projectet a kudarcok miatt, aztán február 8-án elvetettem 6 magot és nem olyan rég a 3. hét körül sikeresen kibújt 3 db, majd kiugrottam a bőrömből :D
én virágföldbe ültettem el a 6 db magot egy kis átlátszó műanyag pohárkába, van aki kever hozzá homokot is, hogy jobb legyen a talaj vízáteresztése
le kell takarni folpakkal vagy üveglappal a poharat/kaspót vagy amibe veted a magokat, hogy biztosítsd a magoknak a páratartalmat és épphogy csak nedvesen kell tartani a földet, elég csak spriccelgetni (én azzal a jégoldó spriccelős flakonnal szoktam) egy kicsit,
és naponta 1 órát vedd le a fóliát vagy az üveglapot szellőztetni, hogy ne penészedjenek be a magok
és kb 20-25 fok meleg kell neki meg fény (én a radiátoron tartom a pohárkát, este amikor begyújtok akkor 24-25 fokot tudok neki biztosítani), nappal meg fentebb teszem az ablakpárkányba és éri a napfény egésznap
amikor a magok kibújtak akkor már le lehet venni a fedőt, és az ablakpárkányban fejlődnek tovább, ha nagy ablakod van és jól éri a napsütés az kifejezetten jó.
Ha a palánták megerősödnek egy kicsit, akkor ki lehet tenni őket a szabadba félárnyékos helyre, de majd nem szabad őket tűző napra tenni, mert a fiatal palánták megégnek.
vetési időnek valaki február végét , március körüli időszakot mond, van aki meg az áprilisi szabadföldbe történő vetést javasolja, mert akkor már a talaj elég jó meleg a magok számára és eredményesebb a csírázás
kb ennyi jut eszembe hirtelen, sajnos még nekem is csak ennyi tapasztalatom van, de remélem szépen fejlődnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!