Mi hasonlit a konnyezo palmahoz/philodendron-hoz?
Apunak van egy olyan novenye, ami kisertetiesen hasonlit az enyemhez. En lassan egy eve vettem, meg pici volt, 5 level volt rajta, azt mondtak, philodendron, meg fiatal, ezert nem cakkosak a levelei. Azota 4 levelet hozott, es kabe duplajara nott. (szeptemberben lesz egy eve, hogy vettem)
Apunak egy kabe akkora ugyanilyen novenye van, csak sokkal kisebb, majdnem fele akkora, mint az enyem. Azt mondja, evek ota, legalabb 3 eve van meg neki. Ezek szerint nem sokat nott.
Egy konyvben olvastam, hogy ket fele van ebbol a novenybol. Az egyik a philodendron a masik a monstera. A ketto kozott az a kulonbseg, hogy az egyik evente sokkal gyorsabban no, mint a masik. Elkepzelheto, hogy apukamnak a lassabban novo valtozat, nekem meg a gyorsabban novo valtozat van meg? A lassu novekedesure azt irja, hogy evi 1-2 level, a gyorsabbra meg, hogy akar 1 metert is nohet.
Mas kulonbseget nem ir a ket noveny kozott.
Ha nem igy van, akkor milyen noveny lehet az apue. Mondom, total egyformak. Ja es meg a lassabban novore azt is irja, hogy kisebbek a levelei (elenyeszoen), es tenyleg, mintha kisebbek lennenek egy icipicit.
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!