Melyik az a növény, amelyik tüskés, nehéz hozzá közel férkőzni, viszont ha valaki valahogy mégis bele kerül az meg nem szabadul könnyen mert a tüskéi miatt vagy a levelei miatt beleragad?
Az udvarra beugráló tolvajok a sima sövényt is utálják. Legalábbis nálam (a videofelvételek tanulsága szerint) mindkétszer kerülték mint a tüzet!
:(
Püszke-bokor, és még terem is
(Nagyimnál előkertes háznál a kerítés mellett végig volt ültetve, védve volt a telek, ősszel pedig szedtük a termést)
A vadcitrom tényleg jó, csak irtó lassan nő.. a tűztövissel meg az a baj, hogy a bogyója nagyon mérgező.. Ahol kisgyerekek vannak, ott nem túl jó dolog ültetni (hívogató a piros, narancsos bogyója a gyerekeknek)
Én is mindig azon gondolkozom, hogy milyen sövényt kéne ültetnem, mert nálunk is védelmi funkciót töltene be, besurranó tolvajok ellen.
Gondoltam a csipkebogyóra, de én is azt hallottam, hogy a sima sövényt is utálják.. az is meg tud rendesen sebesíteni, ha beleesel..de azért mégis jobb lenne valami igazán szúrós.
a vadcitromból 6 év alatt 3 méter magas fát lehet nevelni.
csak az első 1-3 évben lassú növekedésű, utána már simán nyomja a 60-100cm-s hajtásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!