Mi lehet az oka, hogy évek óta szinte nincs saláta a kertünkben?
Már előzőleg kérdeztem ehhez hasonlót a zöldséggel/fehérrépával kapcsolatban. Évek óta nincs, vagy nagyon minimális a saláta a kertünkben. Ősszel szántva lett a kert, de tavasszal nem lett rotálva, mert rossz volt a zöldségnek, ami most már hála Istennek szépen fejlődik :)
A salátánk viszont nagyon... rossz... Szüleim friss vetőmagot vettek a salátához. Anya véknyan húzta meg a sorokat, belocsolta, beletette a magokat, betakarta, hogy ne legyen túl sok föld rajta és megint belocsolta. De ez már évek óta így megy.
Még nagymamám idejében a mezsgyében volt a saláta, de akkor töménytelen mennyiségben. Jelzem még egyszer, hogy locsolva van mindennap, nem volt rotálva a föld azon része, ahová ültettük.
Mit csinálunk rosszul??? Vagy valami kieheti a magokat???
Köszönöm szépen a segítő válaszokat!!!
Attól, hogy friss vetőmagot vettetek, még nem biztos, hogy valóban friss is az a vetőmag. A megmaradt vetőmagokat sok helyen visszaszállítják és újracsomagolják.
Az sem mindegy, milyen vetőmagot vettetek, az olcsóbb vetőmagok közül nagyon soknak rossz a kelési aránya.
Pont a salátával jártunk úgy, hogy a Garafarmosból egy sem kelt ki, a ZKIs pedig szépen kikelt. Ugyanaz a lejárati idejük, egymás melletti ágyásba lettek vetve ugyanakkor.
a garafarmos is jó.... én töb félét szoktam vetni(márkát) és rendesen ki kel....btudom ez a kérdés nem mostani,de a márka lényegtelen....vagy rosszul veted vagy külső hatás...
egyébbként ha a saláta magot előáztatod,vagy bármilyen vetőmagot,jobb lesz a kelési arány és persze gyorsabban is fog előbújni...vagy akár elő is csíráztathatod,ha nincs csávázva mag,mert az pazarlás,de persze a csávázottal is lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!