Hogyan kell úgy metszeni a csilipaprikát, hogy ne megnyúljon, hanem bokros legyen?
Pontosan,ahogyan az első írta..nem szoktákmetszeni.
Hagyd hogy a növény magától növekedjen és alakuljon ki..:)
Nyáron mehet ki a szabadföldbe!
Második vagyok..
De miért jó neked,hogy apróbbak a termései?
Nekünk tavaly is voltak aprócska,de nagyobbacska terméseink is...aprócska,meg plusz ami nem ért be,mehet húslevesbe, ami beért pirosra,és szebb,azt felfűztem,megszárítottuk,ledaráltuk mákdarálón...
Ismét köszönöm a válaszokat!
Inkább nem bántom akkor a paprikákat.
Azért akartam, hogy ne legyenek olyan nagyok a növények mert nincs túlságosan sok helyem sajnos elhelyezni őket.
Már kipróbáltam azt a módszert is (kis paprikából ültettem magokat), de nekem azok is megnőttek, azért gondoltam hátha metszik őket (mint a bonsai fákat pl.) és attól lesznek olyan aprók.
2.illetve 5. vagyok:)
Kiskerted nincs véletlenül?Mert szabadföldbe nyugodtan kint lehet nyáron.Nekünk kint volt.Ősszel bevittük őket a szobába,cserépbe.Még ekkor is folyamatosan értek befelé a paprikák,főleg hogy ablakhoz közel raktuk őket. Azonban sajnos elszáradtak miután a terméseket leszedtük róluk..pedig locsolva voltak...csak egy bokor maradt meg zöldnek,de az is ment végül kidobásra.
Az egyik szomszédnak viszont egész évben terem,neki egy használaton kívüli,de fűtött szobában van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!