A szomszédunk ki akarja vágattatni a 160éves szürke-nyárfánkat, mert allergiás rá! Joga van hozzá?
Tegnap megkeresett minket a szomszédunk, hogy ne lepődjünk meg, hogy ha egyik nap eltűnik a kertünk végéből a 160 éves szürke-nyárfánk, mert allergiás rá és felhívta a polgármesteri hivatalt és kijöttek megnézni. Bejelölték a fát egy nagy piros X-el, hogy ki lehet vágni. Fáról tudni kell, hogy mivel elég idős, így elég vastag a törzse, belenőtt a drótkerítésbe, így a fele fa közterületem van, másik fele pedig a kertünk végén, de még a mi családunk ültette. A fánkon lakik jó pár harkálycsalád. Van joguk kivágni a tudtunk nélkül?
Válaszokat előre is köszönöm.
A polgármester? Mi ez, stipi-stopi? Amelyik fát beikszeli, azt kivághatják. :S Komoly szereptévesztésben lehet a polgi (vagy egyben ő a jegyző is?). Fenntartom, szedd le az X-et (pl. drótkefével), én a helyedben, ha van olyan gép, ami nehezen mozdítható, és kisebb értéket képvisel/üzemképtelen, rátolnám telekhatáron belülről a fára, hogy még véletlenül se tudják kivágni. Talán ebből értenének, hogy kommunikálni kellene először...
(A környéken nincs véletlen néhány fa amire piros X-eket lehetne festeni? Esetleg az allergiás szomszédodnál? - Csak viccnek szántam. >:) )
Mi egy társasházban laktunk. Egy gesztenyefa közel volt a házhoz, a gyökerei belenőttek a szennyvízvezetékbe és eltömítette azt.
Ennek ellenére az Önkormányzat nem engedélyezte a kivágást.
Egyébként is a törvények szerint csak akkor lehet egy fát kivágni,ha ültetsz helyette másikat.
Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a környezetvédőkkel. Vagy tegyél panaszt a Megye mezőgazdasági Osztályán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!