A banánfám vagy 2 hete elkezdett haldokolni sárgák lettek a levelei, de alul hoz 2 pici hajtás és most azért reagált így vagy most mit csináljak?
sajnos ugyan így vagyok jelenleg én is:(
enyémen több is volt, a nagy fám meg teljesen meghalt és most van kér picike hajtása de 2 hete csak ennyi:(
szerintem ezt elszúrtam:(
Az előző vagyok.
az előbb jártam egy dísznövény kereskedésben a Füvészkert mellett. Vannak banánfáik nem is oly drágán, de ott is akad olyan, amelyik mellett ott van a kis hajtás. Ezen felbuzdulva megkérdeztem az egyik csajszit, h. ez akkor most hogy is van? Azt mondta valszeg nem szakszerűen választottam le a kicsit és emiatt sérült a gyökérzete. Annak ellenére, hogy egészen más tapasztalataim vannak ő bizonyossággal állította, hogy simán helyre jöhet még, csak tegyem olyan helyre, ahol mozog a levegő és nem éri sok direkt napfény.
Éjjel esett az eső, akkor kiraktam az erkélyre kicsit zuhanyozni és reggel bevittem a szobába. Száraz estékre már nem szívesen hagyom kint, de holnap reggel kirakom a kert világosabb árnyékos részébe és ha nem felejtem el, akkor beszámolok róla, h. milyen hatással van rá. (2 hete meg se nyikkan)
na ezt kipróbálom én is:)
köszi
majd írj ha látsz rajta változást:)
hali,
na, egy kint töltött nap után nem látok érdemi változást. ma éjjel nem lesz túl hűvös ezért kint hagyom, s ahogy néztem holnap jön némi eső, ami nem hiszem, hogy a kárára válna, úgyh. holnap este újra állapotfelmérés.
Annyit vettem észre rajta, h. mintha kicsit megereszkedtek volna a legfelső levelei, de ezt setétben elemlámpával lehet h. félre néztem.
na majd holnap...
én sem látok még semmit:(
szerintem én is kiteszem mert nálunk is esőt mond:)
majd jelentkezz ha van valami:)
tegnap még csak annyit mertem volna mondnai, hogy Bin, de ma estére már határozott BINGÓ!!! lett belőle : ) persze ehhez az nagyban hozzájárult, h. nekem épp egy olyan állapotban "dermedt" meg, amikor már kinőtt az új levél középen, de még nem nyílt szét, csak ott ágaskodott, csúcsosodott az égnek meredve. Így könnyű volt figyelni, hogy van-e változás. Örömmel jelentem, hogy határozott IGEN : ) bár a két legalsó levél ugyan csúnyán elszáradt félig, az már napokkal ezelőtt feltűnt, h. azok nem sárgulnak tovább. szóval voltak bíztató előjelek.
Hogy ebben mennyi szerepe volt annak, hogy végül kitettem a kertbe (társasházban lakok), azt nem tudom. Kb. hétfő óta itt volt megint a lakásban, mert elég hideg volt reggelente, s csak ma reggel vittem ki új nappalra. És láss csodát...
jó tanács: azt már korábban is észrevettem, hogy ténylegesen látszik a kedélyállapotán ha törődök vele. szoktam dícsérgetni, becézni és láthatóan jól esik neki. ez most sem volt másképp. napi néhány perc hízelgésnek ők sem tudnak ellenállni : )
Nektek sok sikert és kitartást kívánok hozzá, aztán majd írj, remélem a Tiéd is helyre jön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!