Kezdőoldal » Otthon » Kert » A porcsinrózsa (portulácsa)...

A porcsinrózsa (portulácsa) kint volt az erkélyen télen, tavasszal újra ki fog nyílni?

Figyelt kérdés
Nem az én ötletem volt, a főbérlő mondta, hogy maradhat kint.

2012. márc. 21. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal magról szaporodik. Nem a tavalyi növények nyílnak ki, hanem amik a tavalyi magokból kikelnek.
2012. márc. 21. 20:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a kertben van kint egy csomó, és minden évben virágzik. A porcsinrózsa nem szobanövény.
2012. márc. 21. 20:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egynyári virág, az előző évi elhullajtott magok kelnek ki.
2012. márc. 21. 20:37
 4/10 Kerria ***** válasza:
100%
Így van! A porcsinrózsa egynyári növény, rengeteg maggal, amit ahogy elvirágzik, már szórja is el, így abból lesz új növényed :)
2012. márc. 21. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagy víztartalmú növény, télen megfagy. Magról szaporodik. Magja apró ezüst színű, mint a puskapor. Elég rossz a kikelési aránya. Jobb, ha a természetre bízzukJúnius eleje után kel, ha meleg az idő. Az átültetést megsínyli, földlabdával érdemesebb próbálkozni.
2012. márc. 21. 20:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor kihúzgáljam a tavalyi szálakat? Mennyire lehet gond hogy egész télen a virágládába hamuztam? :O Köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. márc. 21. 21:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Kihúzhatod, abból már semmi sem lesz. A hamu? majd kiderül...Ha szerencséd van és nem fújta el a szél a magokat, júniusig kell várnod de mivel erkélyen van, talán korábban kikel. Jó tudni: a magok max fél centi mélyen kelnek ki. Tehát ha ültetsz más növényt, pl muskátlit, akkor a felső 1 cm réteget szedd le aztán az ültetés után terítsd vissza.
2012. márc. 22. 11:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Van egy jó hírem. A hamu jót tesz a növényeknek, régen kártevők ellen használták. A porcsinrózsa egyébként is egy nagyon igénytelen növény.
2012. márc. 22. 13:36
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek!
2012. márc. 22. 18:33
 10/10 anonim válasza:
Én nem válaszolok, hanem kérdeznék. Most ültettem először ilyent palánta formában. Ennek is le kell csipkedni az elhervadt virágjait, mint a petúniának?
2017. jún. 4. 23:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!