Most vettünk egy házat, az udvar évek óta nem volt rendesen karbantartva, rengeteg faág, levél, elszáradt gaz hevert minden felé. Összepakoltuk már kisebb kupacokba, de itt jön a probléma. Mit cisnáljak vele? Égetni elég macerás lenne, a település közepén, körbe szomszédok, nem hiányzik hogy már utáljanak, mikor még oda se költöztünk. Komposzt dombot nem szívesen csinálnék, hiszen akkor az egy állandó valami lenne a kertben, viszont én zöld gyepet, tujákat szeretnék, nem illik a képbe. Mit lehet csinálni az ilyen "hulladékkal"?
Nem tudom hogy hol laksz, de nálunk a helyi kommunális szolgáltató ingyen biztosít egy 120 literes kukát a zöld hulladék számára és kéthetente térítésmenetesen el is szállítja.
2012. márc. 5. 19:18
2/7 A kérdező kommentje:
nálunk sajnos nincs ilyen lehetőség :(
2012. márc. 5. 19:24
3/7 anonim válasza:
nyugodtan égesd el!most nincs tűzgyujtási tilalom
2012. márc. 5. 23:23
4/7 anonim válasza:
Szerintem ez egy remek alkalom lenne, hogy kicsit összebarátkozz a szomszédokkal, utcabeliekkel. Kérdezd meg őket, hogy ők mit csinálnak vele, vagy mit tanácsolnak. Ha már a 3. szomszéd is azt mondja, hogy égesd el, akkor nyugodtan. De lehet hogy vkinek pont egy ilyen komposztdombra lenne szüksége.
Esetleg kérdezd meg e helyi szemétszállító céget, hogy mit javasolnak.
2012. márc. 6. 09:01
5/7 anonim válasza:
Nálunk a zsákba pakolt vagy összekötözött zöld hulladékot a szemétszállítás napján a kuka mellől elviszik. Néha szoktak nagyot nézni, amikor összegyűlik akár 10 zsák is, de elviszik. Kérdezd meg a szomszédban, nálatok nincs-e ilyen. A másik megoldás, kölcsönzöl utánfutót, ha nincs vonóhorog, akkor a tüzép telepen kérsz egy multicaros fuvarozónak a telefonszámát és 2-3000 Ft fuvarköltségért elviszi a hulladékgyűjtő telepre. Ott ilyen hulladékért nem nagy pénzt fognak kérni.
2012. márc. 6. 09:11
6/7 anonim válasza:
Miért nem szeretnéd komposztálni? Nagyon csinos fedeles komposztáló edényeket lehet kapni, egyáltalán nem szemétkupacnak néz ki a komposztálás. Ne ijedj meg, ha most soknak tűnik a gaz meg a falevél, gyorsan összeroskad. Nem büdös, nincs vele semmi gond. A kész komposzt pedig talajjavításra kiváló (nem büdös, mint a trágya, és nem is veszélyes, mint a műtrágya).
A nagyobb faágakat azért válogasd ki, azok elég lassan korhadnak el, viszont azok égetéskor sem füstölnek nagyon.
2012. márc. 6. 14:37
7/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nekem erről a komposztálás dologról mindig a nagyimék kertje végében levő gazkupac jut eszembe, de ez a tároló nem rossz ötlet. Főleg ilyen elszáradt gaz, meg régi favágásokból származó ágak vannak, nem tudom hogy összeébb esik-e még, így azért elég nagy domb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!